Lopullinen syy siirtyä e-kirjoihin: voit lukea uidessasi

Kuka mistäkin syystä, mutta moni epäröi edelleen e-kirjoihin siirtymistä. Heitä eivät ole vakuuttaneet e-kirjojen helppo ostaminen suoraan nojatuoliin tai mahdollisuus säätää tekstin kokoa kirjassa. Ei, he puristavat terävien paperisivujen viiltelemissä sormissaan vanhalle tupakalle löyhkääviä, kellastuneita painettuja kirjojaan. Nyt kuitenkin epäröijillekin on löytynyt täysin vastaansanomaton syy siirtyä digitaaliseen mediaan: e-kirjoja voi lukea sukeltaessa ja uidessa.

Tämä uskomattoman hyödyllinen ominaisuus on testattu, joten se tosiaan toimii. Katso video:

Yhdysvalloissa kaksi ammattisukeltajaa pyysi sukelluslaitteita valmistavaa yhtiötä rakentamaan Sony-lukulaitettaan varten vedenpitävän kotelon. Kosketusnäytöllä varustettu laite ei tässä tapauksessa tule kyseeseen, joten laitteeseen tehtiin suojakoteloon myös nappulat, joilla lukulaitetta voi käyttää vedessäkin lähes normaalisti. Laitteen valikot ovat käytettävissä ja sivuja voi käännellä kuten kuivalla maalla lukiessa.

Nämä ammattisukeltajat käyttävät lukulaitetta noustessaan syvyyksistä takaisin pintaa kohti. Mitä syvemmällä he käyvät, sitä kauemmin heidän täytyy odotella matkan varrella, jotta he välttävät sukeltajan taudin. Odotteluajan he käyttävät lukemiseen. Valon lähde sukeltajien täytyy tuoda mukanaan, sillä lukulaitteen näyttö ei itse tuota valoa.

Vedenpitävä kotelo ei ole kaupallisessa tuotannossa. Ei ehkä kovinkaan yllättävää, sillä itselleni ei tule yhtään esimerkkiä mieleen, jossa vedenpitävää lukulaitetta voisi tarvita, mutta ehkä sinä olet odottanut juuri tätä ominaisuutta viime vuodet?

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *