Tablet-laitteen yleisimmät käyttöpaikat: sohva, sänky ja keittiö

Jollei sinulla ole tablet-tietokonetta, saatat ihmetellä mihin sitä ylipäätään tarvitaan jos käytettävissäsi on esimerkiksi kannettava PC. Jos sinulla puolestasi jo on tablet-laite, oletko koskaan kiinnittänyt huomiota siihen mihin tarkoitukseen ja missä sitä käytät? Google on tutkinut asiaa ja saanut kiinnostavia tuloksia.
Google tablet tutkimus

Tablet-laitetta käytetään eniten sohvalla, sängyssä ja keittiössä. Sohvalla yleisimmät käyttökohteet ovat pelaaminen, sähköposti ja sosiaalinen media. Sängyssä tabletia käytetään eniten sähköpostiin ja keittiössä musiikin kuunteluun (kysyttiinköhän tutkimuksessa e-kirjojen lukemista lainkaan, sillä kevyt tablet on mukava lukulaite sängyssä). Tästä päätellen tablet on tyypillisesti lähes täydellisesti vapaa-ajan laite.

Google tablet tutkimus

Television katseluun tablet-laitteiden omistajat eivät keskity juuri lainkaan. Televisiota katsellessa tabletia näprätään sähköpostin, pelien, sosiaalisen median ja tiedon haun vuoksi. Myös syödessä tai juodessa tabletista tarkistetaan sähköpostit. Ruokaa laittaessa tabletista kuunnellaan musiikkia.

Google kutsuu tabletia kolmanneksi digitaaliseksi ruuduksi, joka päivittäisessä elämässä täyttää tietokoneen ja älypuhelimen välisen tilan.

Tämänkin tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että tablet-laitteet synnyttävät kokonaan uuden mediakulttuurin. Tietokoneilla tehdään yhtä, älypuhelimilla toista ja tableteilla jotain muuta. Tableteille on jo tuotettu sovelluksia ja mediasisältöjä, joita ei edes ole tarjolla millekään muulle laitteelle, kuten ladattavat lehdet ja televisio-ohjelmien kanssa integroidut sosiaalisen median sovellukset.

Tablet-laitekategoria on käytännössä ollut olemassa vasta kaksi vuotta (Apple iPadin markkinoille tulosta laskettaessa), mutta jo nyt se muuttaa median käyttökulttuuria. Aiheesta lisää tässä kirjassa.

Tutkimus löytyi ReadWriteWebin sivulta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *