Tervetuloa Suomeen Guggenheim, ja tuo museon taide-e-kirjat mukanasi

Nykytaiteen Guggenheim-museolle on ehdotettu Helsingissä paikaksi Eteläsatamaa, Kauppatorin viereen jäävää vanhaa terminaalialuetta. Yhdysvalloista lähtöisin olevia Guggenheim-brändättyjä museoita ei vielä montakaan kappaletta maailmassa ole, joten Suomessa ollaan sekä innoissaan että epäluuloisia hanketta kohtaan. Yhdestä asiasta ei kuitenkaan tarvitse olla epäluuloinen: Guggenheim-museolla on jo nyt mielenkiintoinen taidekirjojen tarjonta e-kirjoina.

Guggenheim-museon e-kirjoja

Guggenheim-museon e-kirjavalikoimaa voi selata täällä. Tarjontaa on tällä hetkellä vain Apple iPad ja iPhone –laitteille iBookstoren kautta. Hinnat ovat kuitenkin kohtuulliset verrattuna painettuihin kirjoihin.

Museolla on toimintansa alusta vuodesta 1937 lähtien kertynyt julkaistuja teoksia arkistoon, jonka helmiä on siirretty tietokoneelle. Arkiston parhaita voi lukea ilmaiseksi myös Suomessa internetin kautta tästä.

Guggenheim, e-kirjat

Museoita hallinnoiva Solomon R. Guggenheim säätiö on perustettu vuonna 1937 nykytaiteen edistämiseen. Säätiö omistaa New Yorkin Guggenheim-museon ja museon Venetsiassa. Säätiö ohjaa Bilbaon Guggenheim-museota ja pyörittää yhteistyössä Deutsche Bankin kanssa Berliinin museota. Museo Abu Dhabiin on rakenteilla.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *