Lukisinko paperikirjaa vai e-kirjaa? Tietysti kumpaakin samaan aikaan: Video

Jos jossakin on ihmisiä, jotka haluavat samanaikaisesti pitää paperikirjaa kädessään ja lukea kirjan sisällön tietokoneen ruudulta, niin nyt heille on tarjontaa. Between Page and Screen (sivun ja ruudun välissä) on painettu kirja, joka täytyy lukea tietokoneen näytöltä.

Katso video miten painettua kirjaa luetaan PC:n näytöltä:

Between Page and Screen perustuu Augmented Reality –ohjelmistoteknologiaan (lisätty todellisuus). Sovelluksia on lukuisia, esimerkiksi videon esittävä painettu käyntikortti tai lehteen painettu mainos, joka näyttää lisätietoa tuotteesta. Ajatuksena on, että tietokoneen, puhelimen tai tabletin kamera tunnistaa esineen, paikan tai mihin tahansa pintaan painetun ennalta suunnitellun erikoismerkin. Taustaohjelmisto tietää mitä tulee tehdä kun kamera merkin löytää. Tässä tapauksessa ohjelmisto näyttää merkkiä vastaavan sivun kirjasta.

Between Page and Screen –kirjan tekijät eivät selittele syitä miksi he Augmented Reality –kirjan ovat tehneet. Tällaisenaan paperikirjan ja tietokoneen vaativa kirja ei vaikuta kovin järkevältä, mutta ehkä joku muu keksii mitä tällä konseptilla voisi tulevaisuudessa saada aikaiseksi?

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *