Kirjallisuuden suurkuluttajat innokkaita e-kirjojen lukijoita

Lukevatko e-kirjoja ne samat ihmiset, jotka muutenkin lukevat paljon vai sopiiko satunnainen e-kirjan lataaminen ihmisille, jotka myös lukevat satunnaisesti kirjoja? Vastausta ei enää tarvitse miettiä, sillä Yhdysvaltojen kehittyneillä digitaalisen median markkinoilla asiaa on jo ehditty tutkia. Kirjallisuuden suurkuluttajat ovat innokkaimpia e-kirjojen lukijoita ja ostajia.


Täysikokoisen kuvan näet klikkaamalla tästä.
Infographics-kuvamuotoon tiedon laittoivat Good.is ja Column Five.

Kyselytutkimuksen tiedoista koottu kuva kertoo kaksi asiaa:

1. Ihmiset, jotka lukevat ja ostavat vähemmän kuin viisi kirjaa vuodessa nauttivat kirjallisuudesta perinteiseen tapaan paperilta.

2. Ihmiset, jotka lukevat ja ostavat enemmän kuin viisi kirjaa vuodessa siirtyvät mielellään e-kirjoihin.

Tutkimuksessa käytettiin mittarina e-kirjojen lukulaitetta, joka soveltuu parhaiten kirjallisuuden suurkuluttajille. Lukulaitteella kun ei voi tehdä mitään muuta kuin lukea. Jos tutkimukseen olisi otettu mukaan tablet-laitteet, satunnaisten e-kirjojen lukijoiden määrä saattaisi muuttua. Tablet-laite on monikäyttöinen medialaite, jolla voi myös lukea e-kirjoja silloin kun sopiva teos kohdalle sattuu.

Tiedot ovat vuodelta 2010, mutta jo silloin Yhdysvalloissa oli Amazon, Apple iBookstore ja Barnes & Noble -kirjakauppojen ansiosta vilkas e-kirjojen markkina. Tiedot keräsi Harris Interactive.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *