Tabletien myynti ohittaa PC-myynnin vuoteen 2015 mennessä, lukulaitteiden myynti tasaantuu

Tablet-laitteet (taulutietokone, lätty, sormitietokone) saattavat olla 2010-luvun suuri tietotekniikan hittituote. Hyvästi media –kirjassa tableteja tarkasteltiin nimenomaan digitaalisen median käyttöön tarkoitettuina laitteina ja niille povattiin kovaa kasvua, mutta Business Insider –julkaisun markkinatutkimusyksikkö ennustaa rajumpaa kasvua. He uskovat tabletien valtaavan markkinoita PC:ltä niin reippaasti, että tableteista tulisi varsinainen 2010-luvun ilmiö.

Business Insider

Business Insiderin tutkimusyksikkö arvioi tablet-laitteiden olevan vuonna 2015 100 miljardin dollarin markkina, noin 480 miljoonan laitteen myynnillä.

E-kirjojen lukulaitteiden markkina kasvaa Business Insiderin mukaan määrättyyn pisteeseen, jonka jälkeen se vakiintuu. Näin todellakin voi odottaa käyvän: lukulaitteet jäävät kirjallisuuden suurkuluttajien tuotteiksi.

Tablet-laitteiden hurjat kasvuluvut on syytä heijastaa PC-markkinoiden kokoon, jotta näemme missä suuruusluokassa Business Insiderin ennusteet ovat.

Konsultti- ja markkinatutkimusyhtiö Gartner Group arvioi vuoden 2011 maailmanlaajuisen PC-myynnin olleen 350 miljoonan laitteen tasoa. Luku sisältää pöytä-PC:t, kannettavat ja netbook-kannettavat, mutta ei tableteja. PC-markkina on kasvanut hyvin vähän viime vuosina, eikä PC-myynti yllä vuonna 2015 tablet-laitteiden ennustetulle 480 miljoonan toimitetun medialaitteen tasolle mitenkään.

Älypuhelinten myyntimäärät ohittivat PC-toimitusmäärät vuonna 2011. Android, iPhone ja muiden älypuhelinten myynnin kasvu jatkuu voimakkaana tulevina vuosina.

Business Insiderin ennustus tablet-laitteiden kasvusta voi olla liian optimistinen. Vaikka tablet-laitteet söisivätkin PC-markkinoita, noin suurta muutosta on vaikea nähdä noin nopeasti. Jonakin vuonna tableteja saatetaan myydään 480 miljoonaa, mutta tuskin kolmen vuoden kuluttua.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *