Sosiaalisessa mediassa syntyy yhteisön luomia kirjoja

Google+ on vuonna 2011 kaikkien käyttöön avautunut sosiaalisen median palvelu. Ensimmäisten joukosssa valokuvaajat ovat löytäneet Google+ -palvelun, koska kuvien jakaminen ja niistä keskustelu on siellä helppoa. Ryhmä valokuvaajia innostuikin toistensa kuvista niin paljon, että he päättivät koota näyttävän kirjan Google+ -sivuilla julkaisuista kuvistaan.

Plus One Collection

Kaiken kaikkiaan yli 500 valokuvaajaa oli halukkaita luovuttamaan kuvansa korvauksetta kirjassa käytettäväksi. Kirjan tuotot on ohjattu Kiva-organisaatiolle, joka lainoittaa kehitysmaiden ihmisiä mikrolainoilla.

11 Google+ valokuvausryhmän jäsentä nimettiin valikoimaan kirjaan päätyvät kuvat (löydät ryhmän Google+ sivun täältä). Painettuun kirjaan valittiin rajattu joukko kuvia, mutta e-kirjaan otettiin mukaan kaikki projektiin lahjoitetut kuvat. Kuvia saatiin lopulta 53 eri maan ammatti- ja harrastajakuvaajilta.

Plus One Collection -kirjan löydät täältä. Kovakantinen kirja maksaa 75 dollaria, pehmeäkantinen 65 dollaria ja e-kirja (jossa siis enemmän sisältöä kuin p-kirjoissa) 5 dollaria.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *