Microsoft Surface -tabletissa on medialaitetta joka lähtöön

Tätä on ehkä vaikea uskoa, mutta Microsoft on yksi tablet-tuotteiden tärkeimpiä pioneeriyhtiötä. Vuonna 2001 Microsoftin silloinen pääjohtaja Bill Gates julisti uuden aikakauden alkaneen PC-alalla. Hän esitteli tablet-laitteille kehitetyn Windows-ohjelmiston ja tukun tablet-tuotteita, joita sai heti hakea kaupasta. Silloin Bill Gatesin tablet-visio ei kiinnostanut ketään. Kun Steve Jobs toi markkinoille Apple iPad -tabletin vuonna 2010, kyseessä oli elektroniikkateollisuuden nopein hittituote. Nyt Microsoft yrittää uudelleen. Yhtiö on esitellyt Surface-tabletien sarjan, jolla se toivoo pääsevänsä mukaan kasvaville medialaitemarkkinoille.

Microsoft Surface tablet

Microsoft Surface -tablet on suunnilleen Apple iPadin kokoinen, mutta leveämpi ja matalampi teräväpiirtoruudun muodon vuoksi. Ehkä aiemmasta tablet-yrityksestään johtuen, Microsoft on halunnut liittää fyysisen näppäimistön laitteeseen. Tämä irrotettava, ohut ja muovinen näppäimistö toimii myös laitteen näytön suojana. Näppäimet eivät liiku, vaan toimivat kosketuksesta.

Microsoft Surface tablet-laitteita on aluksi kaksi mallia: Windows RT ja Windows 8 Pro. Laitteet ovat samankokoisia ja samannäköisiä, mutta niiden sisällä on eri käyttöjärjestelmäohjelmisto. Windows 8 Pro on sama ohjelmisto kuin vuoden 2012 loppupuolella uusissa PC-laitteissa toimiva Windows-ohjelmisto. Windows RT puolestaan on kevennetty versio täydestä Windows PC-ohjelmistosta, jotta laitekustannusta on saatu alennettua.

Surface-tablet Windows 8 Pro on suunniteltu kilpailemaan pienten ja ohuiden kannettavien tietokoneiden kanssa, sillä tabletin hinnan ja suorituskyvyn odotetaan olevan niin sanottujen ultrabook-kannettavien tasolla.

Windows RT Surface-tablet puolestaan tavoittelee asiakkaita niistä ihmisistä, joita kiinnostavat Apple iPad ja esimerkiksi Samsungin 10 tuuman tabletit.

Ajatuksena on hyvä, että valmistaja tarjoaa asiakkaille eri laitteet kevyeen ja raskaaseen käyttöön. Toteutuksesssa Microsoft on kuitenkin mennyt pahasti metsään. Windows 8 Pro ja Windows RT eivät osaa pyörittää samoja sovellusohjelmia. Esimerkiksi Windows RT-tabletille hankittu PowerPoint-ohjelma ei toimi Windows 8 Pro -laitteella. Tämä tietää itkua ja hammastenkiristystä kodeissa ja kauppojen tukilinjoilla.

Microsoft Surface tablet

Teknisiä tietoja Surface-tableteista:

Windows RT
– 10.6 tuuman ClearType HD teräväpiirtonäyttö.
– WLAN (Wi-Fi).
– 9.3 mm paksu, 676 grammaa.
– microSD-muistikortti, USB 2.0, Micro HD Video.
– Office Home & Student 2013 RT -ohjelmisto.
– Muistivaihtoehdot 32 GB ja 64 GB.
– Suojuksena toimiva näppäimistö sisältyy tuotepakettiin.

Windows 8 Pro
– 10.6 tuuman ClearType teräväpiirtonäyttö (HD).
– WLAN (Wi-Fi).
– 13.5 mm paksu, 903 grammaa painoa.
– microSDXC muistikorttipaikka, USB 3.0 portti, Mini DisplayPort Video.
– Kirjoituskynä.
– Muistivaihtoehdot 64 GB ja 128 GB.
– Suojuksena toimiva näppäimistö sisältyy tuotepakettiin.

Tuotteiden hinta ja saatavuus selviävät myöhemmin, joka saattaa tarkoittaa laitteiden ilmestymistä Microsoftin kauppoihin vasta joulun 2012 alla.

Katso video, miten hyvin harjoitellun sujuvasti Microsoft Surface -tablet esitellään medialle:

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image