Kirjakaupassa painettavien yksittäiskappaleiden hittikirja on yllättävä teos

Lieneekö Suomessa vielä yhtään kirjakauppaa, jossa olisi mahdollisuus painattaa kirja heti mukaan? Espresso Book Machine –niminen painolaite on nimittäin suunniteltu vähittäiskauppiaille, jotka haluavat myydä yksin kappalein kirjoja, joita ei hyllystä löydy. Parin vuoden yksittäiskappaleiden painokokemuksen jälkeen amerikkalaiset kirjakauppiaat kuitenkin kertovat, että 90% asiakkaista haluaa jotain aivan muuta kuin loppuunmyytyjä kirjoja.

Old books in British Library, Vanhoja kirjoja hyllyssä

90% kirjakauppojen asiakkaista, jotka ovat tulleet myymälään nimenomaan Espresso Book Machinen vuoksi, haluavat painattaa omia kirjojaan. Laitteella voi painattaa kohtuuhintaan yhden tai useamman kappaleen – niteen hinta on sama. Koska omakustannekirjojen tekijöillä juuri painatuskulut saattavat olla se ylitsepääsemätön este nähdä oma tuotos kirjaksi painettuna, tarjoaa Espresso Book Machine heille juuri sopivan vaihtoehdon.

Nähdäänkö tätä ihmelaitetta sitten koskaan Suomessa? Tiedot Pohjois-Amerikasta kertovat, että laitteen hankinta kannattaa kirjakaupoille, jotka pystyvät painamaan sillä 7000 – 14000 kirjaa vuodessa. Silloin laitteen saisi maksettua vuodessa tai kahdessa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *