Tärkeää asiaa EU:lta koko kirja-alalle: e-kirjajulistus 26.6.2012

Olemme Suomessa harmitelleet e-kirjojen epäreilua verokohtelua, kirjojen verkkokaupoista ostamiseen liittyviä maantieteellisiä rajoituksia, osin yhteensopimattomia kirjajärjestelmiä ja elämää hankaloittavia kopiosuojaustekniikoita. Emme ole yksin, sillä Euroopan Unioni on myös havainnut asian. EU:ssa toiminut e-kirjatyöryhmä onkin luonut julistuksen, jossa kirja-alan toimijat yhdessä EU:n digitaalisten markkinoiden komissaarin Neelie Kroesin kanssa ilmaisee tukensa uudelle markkinalle, jonka rajoituksia allekirjoittajat lupaavat poistaa.

EU e-kirjatyöryhmä

EU:n e-kirjajulistus 26.6.2012

Euroopan e-kirjamarkkinat kasvavat nopeasti ja avaavat uusia mahdollisuuksia kaikille sidosryhmille, erityisesti lukijoille ja kirjailijoille, mutta myös kustantajille, kirjakauppiaille ja verkko-operaattoreille. Kirjailijoille e-kirjat ovat uusi tapa tavoittaa yleisöä, tuottaen heille myös uutta tuloa. Lukijoille mahdollisuus tallettaa, lukea ja ostaa suuria määriä kirjoja kannettaviin laitteisiin on merkittävä ominaisuus. Allekirjoittaneet toivovat eurooppalaisen e-kirjamarkkinan kehitystä, joka mahdollistaa kasvun ja uudistumisen. He antavat tukensa kasvavalle määrälle e-kirjoja ja laitteita, joita kuluttajien saataville tulee Euroopan Unionin alueella.

Tämän julistuksen allekirjoittajat hyväksyvät ja tukevat periaatetta, jonka mukaan kuluttajilla ei tulisi olla mitään esteitä hankkia e-kirjoja yli rajojen, riippumatta käytettävästä järjestelmästä ja laitteesta.

Tämän julistuksen allekirjoittajat korostavat tasavertaisen ALV-tason säätämisen tärkeyttä e-kirjoille, painettujen kirjojen myyntiä vahingoittamatta.

Allekirjoittaneet:
Jouve, Emmanuel Benoit
Libreka, Ronald Schild
Maurispagnol, Stefano Mauri
Mondadori, Riccardo Cavallero
PWN, Barbara Jozwiak
Izneo, Régis Habert   
EIBF/Eason, John McNamee
Paagman, Fabian Paagman   
Cultura, Jean-Luc Treutenaere   
Carlsen, Joachim Kaufmann
TEA, Guillaume Decitre
The Penguin Group, John Makinson
BRILL, Sam Bruinsma
Telecom Italia, Paolo D’Andrea
Curtis Brown, Jonathan Lloyd

Suomeksi julistustekstiä en vielä löytänyt, vaan se on käännetty englannista. Englanninkielinen julistusteksti on tällä EU:n nettisivulla. Samalla sivulla muutkin e-kirjamarkkinoiden toimijat voivat allekirjoittaa julistuksen.


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image