Google varmistaa mediajärjestelmänsä kilpailukyvyn omalla tablet-laitteella

Maailmalla tähän asti menestyneimmät tablet-laitteet ovat sellaisia, jotka on saumattomasti liitetty johonkin digitaalisen median kokonaisjärjestelmään. Apple iPad toimii hienosti iTunes-, App Store- ja iBookstore-sisältökauppojen kanssa ja Amazon Kindle Fire on kytketty tiukasti Amazonin digitaalisten sisältöjen kauppaan. Google ei enää katsele tällaista touhua vierestä, vaan kohentaa oman Play-sisältökauppansa houkuttelevuutta itse suunnittelemallaan Nexus 7 -medialaitteella.

Google Nexus 7 tablet, media

Google ei lähtenyt itse valmistamaan laitetta, vaan kääntyi PC- ja komponenttivalmistaja Asus-yhtiön puoleen. Google ja Asus saivat aikaiseksi erittäin kilpailukykyisen laitteen kilpailukykyiseen hintaan. Saatavuus Suomessa on kuitenkin kyseenalainen.

Google Nexus 7 on seitsemän tuuman kosketusnäytöllä varustettu tablet-laite. Näytön erotuskyky on suhteellisen hyvä: 1280×800 kuvapistettä. Laitteessa on langaton internet (WLAN, Wi-Fi), kamera videopuheluita varten, GPS ja USB-liitin. Android 4.1 käyttöjärjestelmä pyörittää tätä mediakäyttöön suunniteltua tuotetta.

Google Nexus 7 tablet, e-kirja

(USA:ssa) Google Play mediakauppa tarjoaa e-kirjoja, musiikkia, elokuvia, TV-sarjoja, lehtiä, pelejä ja sovelluksia suoraan Nexus 7 -tabletille. Laitteella pääsee myös koko Google Books valikoimaan, joka on noin 4 miljoonaa e-kirjaa.

Erittäin kiinnostavaksi tabletin tekee sen hinnoittelu suhteessa ominaisuuksiin. Nexus 7 maksaa Yhdysvalloissa 199 dollaria 8 GB:n muistilla ja 249 dollaria 16 GB:n muistilla. Googlen tablet on siis reippaasti edullisempi kuin esimerkiksi 7 tuuman Samsung Galaxy Tab, puhumattakaan Apple iPadista tai Microsoft Surface -laitteista. Google asemoikin Nexus 7 -tuotteensa nimenomaan medialaitteeksi, joka on osa Play-mediajärjestelmää.

Koska Google Play mediasisällöt eivät ole saatavilla Suomessa, ei voi olla kovin toiveikas Nexus 7 -tabletin Suomeen tulosta.

Katso videolta TV-yhtiö ABC:n toimittajan esittely Google Nexus 7 tabletin mediaominaisuuksista:

video platform
video management
video solutions
video player

Google Nexus 7 -tabletin ominaisuuksia:
– 7 tuuman näyttö. 1280×800 pikseliä (216 ppi).
– Taustavalaistu IPS.
– 1.2 megapikselin kamera etupuolella.
– Akku kestää noin 8 tuntia videon katselua, 10 tuntia nettiselailua tai e-kirjojen lukemista.
– Mitat 198.5 x 120 x 10.45mm.
– Paino 340 grammaa.
– 8 tai 16 GB muistia.
– 1 GB RAM
– Quad-core Tegra 3 suoritin.
– WiFi 802.11 b/g/n
– Bluetooth
– Micro USB
– Android 4.1 (Jelly Bean)
– Mikrofoni.
– NFC (Android Beam)
– GPS
– Google Apps: Gmail, Chrome, Google+, YouTube.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *