Mekaaninen kirjoituskone iPadin tai PC:n näppäimistöksi

Vieläkö on ihmisiä, joiden mielestä tosi kirjailija kirjoittaa teoksensa kirjoituskoneella? Siis sellaisella, jossa lukee Adler, Continental, tai Triumph, ja jolla taotaan kirjaimia paperille mustenauhan avulla. Jos tosi kirjailijoita vielä löytyy, teille on loistavia uutisia. Nyt on saatavilla aivan oikeita mekaanisia kirjoituskoneita, jotka voi liittää tietokoneeseen tai tablet-laitteeseen näppäimistöksi. Kirjoituskoneella tuotettu teksti ilmestyy aivan normaalisti paperiarkille ja tallentuu sen lisäksi myös tietokoneen muistiin.

Katso video, jossa idean keksijä esittelee toimivan tuotteen:

Keksijä Jack Zylkin kuvaa USB Typewriter -tuotetta ”Uraauurtavaksi edistykseksi turhuuden markkinoilla”.

Joka tapauksessa, kyseessä on toimiva tuote, jonka voi ostaa kaupasta. USB Typewriter on itse asiassa paketti elektroniikkaa, jonka avulla vanhan mekaanisen kirjoituskoneen iskut muutetaan tietokoneen ymmärtämään sähköiseen muotoon. Muunnettu kirjoituskone liitetään USB-kaapelilla tietokoneeseen tai tabletiin, jotka kuvittelevat kaapelin toisessa päässä olevan tavallisen USB-näppäimistön.

USB Typewriteria voi siis käyttää PC:n normaalina näppäimistönä, sillä kirjoituskoneella voi tuottaa myös Esc, Alt, Ctrl ja muutamia muita erikoismerkkejä.
USB Typewriter, PC

Jos juotoskolvi pysyy kädessä ja varastosta löytyy toimiva kirjoituskone, pelkän elektroniikan sisältävän muunnospaketin saa reilulla 60 eurolla.

USB Typewriter, iPad

Valmiin paketin, joka sisältää upean kirjoituskoneen saa omakseen noin 660 eurolla. Tietokone tai iPad on hommattava itse.