Rock-yhtye tienaa paremmin levyttämällä uudelleen vanhat hittinsä

Rock-yhtye Def Leppard on keksinyt erikoisen tavan tienata lisää rahaa: he levyttävät vanhoja laulujaan uudelleen ilman levy-yhtiön tukea. Kun uudet kopiot kappaleista myydään digitaalisten jakelukanavien kautta, kuten iTunes ja Spotify, bändi saa pitää myyntitulot itse eikä levy-yhtiö nappaa valtaosaa välistä. Laulut Pour Some Sugar on Me ja Rock of Ages ovat vuoden 2012 plagiaatteina jo saatavilla.

Def Leppard, Spotify

Def Leppard on pitkään taistellut levy-yhtiönsä Universal Music Groupin kanssa erityisesti vanhojen kappaleidensa myynnistä digitaalisissa jakelukanavissa. Moni artistihan on valitellut niistä saatavia tuloja olemattomiksi, muiden osapuolten korjatessa valtaosan potista.

Tilanteeseen kyllästyneet yhtyeen jäsenet päättivät yrittää, onnistuuko 20-30 vuoden takaisten hittien uudelleen tallennus täsmälleen samoin kuin ne aikoinaan levytettiin. Laulaja Joe Elliot kertoo miten vaikea prosessi oli: ”Meidän oli perehdyttävä niihin lauluihin. Tarkoitan niiden kaikkia mahdollisia yksityiskohtia, ja tehdä sitten niistä täydellisiä väärennöksiä. Se luultavasti vei yhtä paljon aikaa kuin alkuperäisten levyttäminen, mutta teknologian kehitys auttoi meitä kun pääsimme vauhtiin.”

Tulokset olivat bändin mielestä sen verran hyviä, että he aikovat jatkaa muidenkin kappaleiden uudelleenlevytyksiä.

Elliot lupaa yhtyeeltä myös uutta musiikkia, kunhan bändi pääsee Amerikan kiertueelta studioon.

Billboard haastatteli yhtyeen laulajaa Joe Elliotia.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *