Kun piano kuolee, jälki on tuhoisaa: kuvagalleria

Piano kotona on länsimaissa osoittanut yhteiskunnallista statusta ja kiinnostusta kulttuuriin. 1900-luvulla niitä hankittiinkin innokkaasti aktiiviseen käyttöön ja nurkkiin pölyttymään. Moni piano on nyt tullut tiensä päähän paitsi vakavasti heikentyneen kuntonsa vuoksi, myös siksi että pienet ja säädettävän äänentason omaavat elektroniset pianot ovat tulleet suosituiksi. Vaan mitä tapahtuu piano-soitinten hautausmaalla?

Katso kuvagalleria New Yorkista missä pianoja hävitetään jo sellaista vauhtia, että varastot täyttyvät. Varoitus! Heikkohermoisten pianistien on syytä harkita kaksi kertaa ennen kuin katsoo näitä kuvia.

Piano, hautausmaa, romutus

Larry Fine, Acoustic & Digital Piano Buyer -lehden päätoimittaja, kertoo miksi pianoja romutetaan: ”Sen sijaan että ihmiset laittaisivat satoja tai tuhansia dollareita vanhan pianon korjaamiseen, he voivat ostaa uuden yhtä hyvän kiinalaisen pianon tai digitaalisen pianon, jota ei tarvitse virittää ja jossa on kaikenlaisia kivoja ominaisuuksia”.

Muuttoliikkeet, jotka ovat erikoistuneet pianomuuttoihin, kuljettavat yhä useammin vanhan pianon vanhasta kodista kaatopaikalle uuden kodin sijaan: ”Käytettyjä pianoja on on runsaasti netin kauppapaikoilla, ajaen hintoja alaspäin ja tehden isoäidin vanhan pianon myymisen vaikeaksi. Kun muuttokulut ovat useita satoja dollareita, myös pianon antaminen pois voi olla kallista.”

New York Times kävi katsomassa vanhojen pianosoitinten kohtaloa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *