Kiinnostus tietokirjoihin ja romaaneihin yhtä suurta e-kirjoina

Saksalainen laaduntarkkailu- ja markkinatutkimusyhtiö Spectos on tehnyt e-kirjoja koskevan kyselytutkimuksen. Tulokset vahvistavat joitakin muissa kyselyissä saatuja tuloksia, mutta yksi merkittävä ero Spectosin tutkimustuloksissa on muihin tutkimuksiin: vastaajista suurempi osa oli lukenut e-kirjoina tietokirjoja kuin romaaneja.

Spectos, e-kirjat kyselytutkimus infographics
Klikkaa kuva suureksi.

E-kirjoja lukeneista vastaajista 47% oli lukenut tietokirjoja ja 42% romaaneja. Rikos- ja jännityskirjallisuutta oli lukenut 38% vastaajista ja 33% oli tutkinut hakuteoksia e-kirjamuodossa. Fantasia ja science fiction oli kiinnostanut e-kirjana vain 17% vastaajista, ja vain 8% oli tarttunut lasten kirjaan tai sarjakuviin e-kirjamuodossa.

Muutosvastarinta on kova niillä ihmisillä, jotka eivät vielä olleet lainkaan kokeilleet e-kirjaa. Peräti 88% ei edes aikonut kokeilla e-kirjaa seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Ne lukijat, jotka olivat lukeneet ainakin yhden e-kirjan olivat puolestaan innokkaita jatkamaan samalla tavalla. 84% e-kirjan lukeneista kertoi jatkavansa niiden lukemista.

Kyselyyn oli vastannut 2873 lukijaa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *