Sony PRS-T2 lukulaitetta voi ohjata sormin, kynällä tai näppäimillä

Sony on tuonut kauppoihin lukulaitteen, jossa on ne kaksi tärkeää ominaisuutta, joita mukavuutta rakastavat e-kirjojen ystävät arvostavat: langaton internet-yhteys ja kosketusnäyttö. Uutta Sonyn kosketusnäytössä on ominaisuus, jonka avulla sitä voi ohjata sekä sormella että kynällä. Lukulaitteen listahinta on myös asetettu houkuttelevalle tasolle, joten katsotaan hieman tarkemmin mistä tässä vimpaimessa on kyse.

Sony PRS-T2 e-kirjojen lukulaite, WLAN, kosketusnäyttö

E-kirjojen lukulaitteissa kynäohjaus (stylus) on varsin uusi ominaisuus. Kirjojen lukemiseen ja laitteen normaaliin käyttöön kynää ei ole tarkoitettu – ne toiminnot hoituvat kätevimmin sormin, vaan kynällä voi raapustaa kirjoihin reunamerkintöjä ja muistiinpanoja. Tämä voi hyvinkin olla sellainen ominaisuus, joka helpottaa joidenkin innokkaiden reunoihin raapustelijoiden siirtymistä sähköisiin kirjoihin.
Sony PRS-T2 e-kirjojen lukulaite, WLAN, kosketusnäyttö
Laitteen langaton internet-yhteys on tarkoitettu käytettäväksi lähinnä kirjojen lataamiseen valituista verkkokaupoista, kuten Sonyn omasta kaupasta, suoraan laitteeseen. Nettisurfailuun laitetta ei ole tarkoitettu. Jollei langatonta yhteyttä ole käytettävissä, kirjoja voi siirtää Sony PRS-T2:een PC:hen liitetyn USB-kaapelin tai muistikortin kautta.

Maailmanlaajuisena yrityksenä Sonyn hinnoittelu on melko mielenkiintoinen, mutta todennäköisesti se heijastaa ainoastaan USA:n markkinan kovaa kilpailutilannetta. Sony PRS-T2 on nimittäin listahinnaltaan Yhdysvalloissa 129 dollaria, mutta EU:ssa (esim Saksassa) 139 euroa. Hintaero on melkoinen, kun dollarit muuttaa euroiksi. Siitäkin huolimatta, laitteen listahinta on kohtuullisella tasolla.

Sony PRS-T2 e-kirjojen lukulaite, WLAN, kosketusnäyttö

Sony PRS-T2 lukulaitteen tekniset ominaisuudet

– E Ink Pearl mustavalkonäyttö, joka pystyy esittämää 16 harmaan sävyä.
– Clear Touch Infrared Technology -kosketusnäyttö.
– Näytön koko 6 tuumaa, erotuskyky 600 x 800 pikseliä.
– Langaton internet-yhteys (WLAN, Wi-Fi).
– Laite avaa tiedostoformaatit: ePub, PDF ja TXT (myös kopiosuojatut e-kirjat). Kuvat: JPEG, PNG, GIF, BMP.
– Muistitilaa laitteessa omille tiedostoille 1.3 GB.
– MicroSD muistikortilla lisää tallennustilaa 32GB asti.
– USB-liitin.
– Mitat 110 x 173 x 9 mm.
– Paino 164 grammaa.
– Ladattava akku, jonka latauksen kesto riippuu paitsi laitteen käytöstä yleensä, huomattavasti myös langattoman yhteyden käytön tiheydestä.

Tässä englanninkielinen video, jolla näytetään myös lukulaitteen Facebook- ja Evernote-liitynnät. Omat muistiinpanot voi tallettaa näihin palveluihin.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *