Se kolmas tärkeä ominaisuus e-kirjojen lukulaitteissa

Verkkokauppa Amazon on kehittänyt Kindle Fire HD –tabletien lisäksi uudet Kindle-lukulaitteet e-kirjoja varten. Paperwhite (paperinvalkoinen) lisänimen saaneissa lukulaitteissa on kosketusnäytön ja langattoman internet-yhteyden lisäksi kolmas tärkeä ominaisuus: taustavalo.

Amazon Kindle Paperwhite, taustavalo

Normaalin tietokoneen, tabletin tai puhelimen näytöt tehdään yleensä LCD tai OLED –teknologialla, jotka perustuvat näytölle tiheästi sijoitettujen eri väristen valopisteiden sytyttämiseen ja sammuttamiseen. Koko näyttöteknologia perustuu siis valon käyttöön.

E-kirjojen lukulaitteiden E ink –näyttöteknologia puolestaan ei perustu valon käyttöön lainkaan. Kun kirjan sivu on tulostettu näytölle, se pysyy siinä kuin muste paperilla (yleensä niin kauan kunnes seuraava sivu korvaa sen). Tästä syystä kirjan lukeminen lukulaitteella on vaatinut kirkkaamman lukulampun kuin paperikirjan lukeminen. Nyt tämä ominaisuus on korjattu.

Amazon Kindle Paperwhite –lukulaitteen näyttöön on nimittäin upotettu taustavalo. Valon määrää voi itse säätää sen mukaan lukeeko pimeässä makuuhuoneessa vai auringossa terassilla. Taustavalo ei tosiaan heikennä lukulaitteen näytön luettavuutta auringonvalossa, vaan mahdollistaa lukemisen vaikka säkkipimeässä ilman ulkopuolista valoa. Amazon kertoo, että taustavalo ei merkittävästi lyhennä akun kestoa.
Amazon Kindle Paperwhite

Tästä syystä taustavalo on se kolmas tärkeä ominaisuus lukulaitteessa. Jos etsit kaikista helppokäyttöisintä, monipuolisinta ja mukavinta lukulaitetta, etsi sellaista jossa on nämä kolme ominaisuutta: kosketusnäyttö, langaton internet ja taustavalo.

Amazon Kindle Paperwhite lukulaitteiden hinnat niiden tullessa myyntiin syksyllä 2012 ovat 119 dollaria perusmallista ja 179 dollaria 3G-liitynnällä varustetusta mallista.

Amazon on kehittänyt uuden ominaisuuden laitteiden lisäksi myös kirjoihin. Kirjaa lukiessaan voi X-ray –ominaisuuden avulla hakea tietoa kirjan asioista. X-ray kokoaa sisällöstä asiaan liittyvät kohdat.

Videolla esitellään miltä taustavalaistu Kindle-lukulaite näyttää ja miten taustavalon määrää voi säätää itse.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image