Kodak uskoo painetun kirjan tulevaisuuden löytyvän kuvakioskista

Yksi valokuvauksen pioneeriyhtiöistä Kodak ei selvinnyt kunnialla digitaaliseen mediaan siirtymisestä. Yhtiö yrittääkin löytää uutta liiketoimintaa esimerkiksi valokuvien tulostuksesta ja nyt myös kirjojen painamisesta. Kodak on tehnyt yhteistyösopimuksen Espresso Book Machine –laitetta tekevän yhtiön kanssa, jonka ansiosta Kodakin kuvapisteissä voi jatkossa painattaa itselleen kirjan muutamassa minuutissa.
Kodak Picture Kiosk

Espresso Book Machine pystyy painamaan yhden kirjan kerrallaan kustannustehokkaasti. Laite todellakin tuottaa sidotun, pehmeäkantisen kirjan värikansineen. Kirjan koko voi olla melkein mikä tahansa.

Kodakilla puolestaan on laaja valokuvaukseen erikoistuneiden myymälöiden yhteistyöverkosto, joissa voi esimerkiksi tulostaa valokuvansa Kodak Picture Kiosk –laitteella paperille.

Kodakin ja Espresso Book Machinen yhteistyön ideana onkin yhdistää valokuvakirjojen ja kaikkien muiden kirjojen tulostus myymälöissä. Myymälään voi silloin kävellä sisään esimerkiksi omakustannekirjailija, joka haluaa nähdä teoksensa painettuna, tai sellaisen kirjan ostaja, jonka painos on loppunut, tai mahdollisesti sukujuhlista kuvakirjan haluava valokuvauksen harrastaja.

Kodak kertoo järjestelmän asennusten lähtevän liikkeelle Pohjois-Amerikasta vuoden 2012 aikana ja laajenevan muille markkinoille vuonna 2013. Espresso Book Machine on arvokas investointi kamera- ja kuvatulostusliikkeille, joten nähtäväksi jää tuleeko Suomeen yhtään myymälää, missä voisi painattaa kirjan itselleen.

Koko kirjan painoprosessi kestää noin viisi minuuttia. Katso videolta miten härveli kirjan tekee.

Yhtiöt tiedottivat yhteistyöstä tällä tiedotteella.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *