Britannian digitaalisiksi muuttuvat kirjamarkkinat seuraavat Pohjois-Amerikan kehitystä

Britanniassa kustantajien yhdistys Publishers Association on seurannut kirjamyyntiä ja saanut laskettua vuoden 2012 ensimmäisen vuosipuoliskon luvut. Kun lukuja vertaa vuoden 2011 tammi-kesäkuun myyntiin, selviää esimerkiksi sellainen asia, että villisti kasvava e-kirjojen myynti on vetänyt koko kirja-alan myynnin pieneen nousuun. Britannian kirjamarkkinat näyttäisivät seuraavan Pohjois-Amerikan markkinoiden muutosta digitaalisiksi noin vuoden viiveellä.

Britannia kirjamyynti 2012, 2011, ekirjat ja painetut

E-kirjojen myynti kasvoi Britanniassa tammi-kesäkuussa 2012 vastaavaan ajankohtaan vuonna 2011 verrattuna 188% kirjojen arvolla mitattuna. Samaan aikaan painettujen kirjojen myynti laski 0,4%. Vaikka e-kirjojen myynti on edelleen suhteellisen pientä koko markkinaan verrattuna, liikkuu siinä jo niin paljon rahaa, että se riitti nostamaan koko Britannian kirjamarkkinan hienoiseen 6,1% kasvuun.

Vuosipuoliskon kirjamarkkinan arvo oli noin 1,1 miljardia puntaa.

Lasten digitaalisten kirjojen myynti kasvoi 171% ja tietokirjojen myynti kehittyi 128%.

Kustannusyhdistyksen johtaja Richard Mollet on tyytyväinen kehitykseen: ”Valtava digitaalisten tuotteiden myynnin kasvu osoittaa miten nopeasti lukijat ja kustantajat omaksuvat e-kirjat. Nautittiinpa kirjoista paperilta tai sähköisesti, kustantajat jatkavat investointejaan mielenkiintoisiin kirjailijoihin ja kirjoihin.”

BBC raportoi kirjamyynnin kehityksestä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *