Adobe uudisti Digital Editions e-kirjojen lukuohjelman

E-kirjoja voi tunnetusti lukea tietokoneella, kunhan on asentanut koneelle sopivan lukuohjelman. Jos latailee e-kirjoja Amazonin kaupoista, on asennettava Kindle for PC –lukuohjelma, mutta käytännössä kaikkialta muualta ladattuja sähköisiä teoksia voi lukea Adobe Digital Editions –sovelluksella. Tämä yksi ensimmäisistä myös kopiosuojattuja kirjoja avaava ohjelma on nyt ehtinyt versioon 2.0.

Uuden Adobe Digital Editions 2.0 –lukuohjelman voi ladata Windows- ja Mac –tietokoneelle Adoben sivulta.

Adobe Digital Editions 2.0

Mikäli käytössäsi on vanha versio samasta ohjelmasta, asennuksen aikana voit siirtää vanhat kirjasi uuden ohjelmaversion kirjahyllyyn. Lisäksi voit asennuksen aikana valita haluatko edelleen säilyttää vanhan version.

Tällä lukuohjelmalla voi lukea myös kirjastosta lainattuja e-kirjoja. Se osaa avata EPUB ja PDF-tiedostoja. Myös uuden standardin mukaiset EPUB3 multimediakirjat ovat luettavissa – ainakin ne muutama näytekirja, joita kokeilin.

Digital Editions 2.0 on säilyttänyt rauhallisen yksinkertaisen ja selkeän ulkoasunsa. Toimintoja on niukasti, mutta niillä tulee toimeen. Tekstin suurentaminen ja pienentäminen sekä tekstin haku lienevät paljon käytettyjä toimintoja ja ne löytyvät helposti oikeasta yläkulmasta.

Adobe Digital Editions 2.0

Lukuohjelma näyttää kirjan sisällön automaattisesti yhdellä tai useammalla sarakkeella riippuen siitä montako niitä ikkunaan mahtuu.

Vasemman reunan Navigation Panel näyttää kirjan sisällysluettelon, joka helpottaa varsinkin tietokirjojen hakuteosten selaamista.

PDF-muotoiset kirjat ja dokumentit ovat edelleen murheellista luettavaa Digital Editions –ohjelmassa. Pientä tekstiä voi toki suurentaa, mutta mikäli sivu ei mahdu näytölle, lukemista täytyy etsiä siirtelemällä sivua sekä sivusuunnassa että pystysuunnassa.

Adobe Digital Editions 2.0

Adobe Digital Editions 2.0 lukuohjelman merkittävät uutuudet ovat hieman muuttunut käyttöliittymä ja EPUB3-muotoisten multimediakirjojen lukumahdollisuus. Adobe ei kerro mitään EPUB3-ominaisuudesta, joten sen todellinen toiminnallisuus on toistaiseksi arvoitus.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *