Kyselytutkimus: yli miljoona suomalaista valmis ostamaan e-kirjan

Tuore verkossa tehty kyselytutkimus kertoo suomalaisten positiivisesta asenteesta e-kirjoja kohtaan. Englanninkielisillä markkinoilla e-kirjat ovat jo massamarkkinatuotteita, joten näyttää siltä, että Suomi todellakin seuraa pienellä viiveellä perässä. Jo 27% suomalaisista kertoo lukeneensa e-kirjan, ja 29% harkitsee e-kirjan ostamista seuraavan vuoden aikana.

BOD, e-kirja tutkimus, infografiikka, infographics

Miehistä jo 34 % on lukenut e-kirjan, kun naisista vasta 19 % on tarttunut sähköiseen teokseen. Alle 35-vuotiaat ovat ahkerimpia e-kirjojen lukijoita.

Suomalaisista 70% lukee pitkiä tekstejä joka tapauksessa lähes päivittäin. Lukemiseen käytetään:
– 44 % kannettavaa tietokonetta
– 14% älypuhelinta
– 10% tabletia
– 2% lukulaitetta.

Lukulaitteiden suosio on ilmeisesti jäänyt Suomessa kirjojen suurkuluttajien varaan. Suomessa ei ole Amazonin tapaista toimijaa, joka olisi saumattomasti yhdistänyt kirjakaupan ja lukulaitteen helppokäyttöiseksi järjestelmäksi, ja tuonut kirjat suoraan olohuoneen sohvalle. Tablet-puolella kaupan ja laitteen yhdistäviä järjestelmiä sen sijaan on esimerkiksi Applella.

Kyselytutkimuksen järjesti syksyllä 2012 verkossa omakustannekirjoja julkaiseva BOD (Books on Demand GmbH) markkinatutkimusyhtiö CINT:n kanssa. 1024 15-70 -vuotiasta suomalaista, Ahvenanmaa poislukien, osallistui tutkimukseen. 50 % oli naisia ja 50 % prosenttia miehiä.

Omakustanteen olisi valmis julkaisemaan 42% kyselyyn vastanneista. Suosituin aihe omakustanteelle on elämäkerta.

Omakustanteita julkaiseva BOD tiedotti tutkimuksesta täällä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *