Turun kirjamessuilla 5-7.10.2012 mukana Presidentti Sauli Niinistö ja kirjailija Sofi Oksanen

Turun kirjamessut järjestetään lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 5-7.9.2012 Turun messukeskuksessa. Ensimmäisestä messuohjelmastaan vastaava runoilija, presidentin puoliso Jenni Haukio on valinnut kirjamessujen teemoiksi Espanjan ja Rauman. Espanjalaisten ja raumalaisten kirjailijavieraiden lisäksi Turkuun saapuvat Sofi Oksanen (perjantai) Saulu Niinistö (sunnuntai).

Turun kirjamessut

Espanjasta Turkuun matkustavat kirjailijat Cristina Lopez Barrio ja Nerea Riescoa. Federico Garcia Lorcan näytelmät ovat keskusteluaiheina messuilla, kuten myös Don Quiote. Messukeskuksessa samanaikaisesti järjestettävillä ruokamessuilla Espanja on myös vahvasti esillä. Rauma pääsee esille monissa keskusteluissa erityisesti murteensa ansiosta, mutta löytyy messuilta myös kokonainen Rauman tori.

Yhtenä kirjamessujen uutuutena on Kuisti-lava, joka keskittyy ainoastaan nostalgiaan. Yleensä kirjamessuilla pyritään esittelemään uusia kirjoja, mutta Kuistilla tunnetut kirjailijat kertovat heille ajan myötä tärkeiksi muodostuneista teoksista.

Messuilla on ohjelmaa yhdeksällä lavalla kolmen päivän ajan. Koko laajan ohjelman löydät kirjamessujen sivuilta.

Samalla käynnillä Turun messukeskukseen pääsee tutustumaan myös Tiedemessuille, Turun Ruokamessuille, Keräilytapahtumaan ja Levymessuille.