Edullisin, kevein ja pienin e-kirjojen lukulaite esitelty Saksassa

Saksalainen startup-yritys Txtr on esitellyt e-kirjojen lukulaitteen nimeltään Beagle, joka yhtiön mukaan on edullisin, kevein ja pienin tähän asti markkinoille tullut kirjojen lukemiseen tarkoitettu vimpain. Txtr Beagle –laitteessa on viiden tuuman E ink –näyttö. Saman kokoisia näyttöjä on kilpailevissakin tuotteissa, mutta Beagle on ohuempi ja kevyempi, koska siinä ei ole yhtä runsaasti elektroniikkaa. Laitteen hintatasoksi lupaillaan 10 ja 20 euron hintahaarukkaa.

txtr beagle lukulaitetxtr beagle lukulaite

Mistä tässä oikein on kyse? Maksavathan lukulaitteet esimerkiksi Suomessa pääsääntöisesti reilusti yli 100 euroa. Maailmalla edullisimpien peruslaitteiden hintataso on jo asettunut 50 ja 100 euron väliin.

Kyse on kahdesta asiasta: Txtr Beagle –laitteesta on jätetty sellaista elektroniikkaa ja toiminnallisuutta pois, jota kilpailevissa laitteissa on, ja laitetta on tarkoitus markkinoida puhelinoperaattoreiden kautta, jotka eivät laskuta puhelinasiakkailtaan laitteen täyttä hintaa kerralla.
txtr beagle lukulaite
1. Lukulaitteen muistiin mahtuu viisi kirjaa kerrallaan. Kirjat siirretään laitteeseen älypuhelimesta, johon on asennettava Txtr-sovellusohjelma. Kirjojen ostaminen ja oman kirjaston hallinta tapahtuu puhelimessa. Halutut kirjat kopioidaan Bluetooth-yhteydellä puhelimesta lukulaitteeseen.
Laitteessa on siis hyvin vähän muistia, suoritintehoa ei tarvita internet-yhteyksiä varten, eikä siinä ole liityntöjä langattoman ja edullisen Bluetoothin lisäksi. Laite toimii kahdella AAA-patterilla.

2. Mikäli myynti operaattoreiden kautta toteutuu, asiakas ei välttämättä maksa tuotteesta koko hintaa, vaan laite sidotaan palvelupakettiin. Odotamme mielenkiinnolla, tarttuuko Suomessa yksikään operaattori Txtr-yhtiön tuotteeseen.
Uuden tyyppisestä minimalistisesta rakenteesta johtuen laitteen valmistuskustannukset eivät montaa kymppiä kuitenkaan ole.

Txtr-lukulaitteen mainosvideo:

Txtr Beagle –lukulaitteen ominaisuuksia

– 5 tuuman E ink näyttö. 800×600 pikseliä. 8 harmaasävyä.
– Bluetooth.
– Paino 128 grammaa.
– Mitat 140 x 105 x 4.8 mm (14 mm patterien kohdalta).
– Patterien kesto 12-15 kirjaa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *