Elisa Kirja on luonut ääntä ja kuvaa yhdistävän kirjaformaatin

Yksinkertaisimmillaan e-kirjat ovat tekstiä sisältävistä kirjoista uudelleen taitettuja sähköisiä kirjoja. Koska tablet-laitteet ja tietokoneet voivat toistaa myös kuvia, ääntä ja liikkuvaa kuvaa, voidaan näitä elementtejä tuoda myös e-kirjoihin. Mutta miten? Elisa Kirja on valinnut monia sisältöelementtejä sisältävien uuskirjojen kehityskohteeksi lastenkirjat.

Eero e-kirja, Elisa Kirja
Kuva Eero-kuvaäänikirjan videonäytteestä.

E-kirjojen verkkokauppias Elisa Kirja on kehittänyt kokonaan uuden kirjatyypin. Lopputulos muistuttaa jonkin verran tilannetta, jossa lapselle luetaan kuvakirjasta tarinaa. Nyt tarina etenee tabletin tai tietokoneen näytöllä. Kirjaa lukevan aikuisen ääni kuuluu kaiuttimista (tai kuulokkeista jos ne on kytketty) ja kuvat vaihtuvat ruudulla sitä mukaa kun lukijan ääni etenee kirjassa.

Kuvaäänikirjat vaativat toimiakseen ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen. Samaa sovellusta voi käyttää myös normaalien e-kirjojen lukemiseen. Kuvaäänikirjat toimivat Android-ohjelmistolla varustetuissa tableteissa, Apple iPad jaiPhone -laitteissa ja Windows Phone 7-puhelimissa. Pelkkää ääniosuutta kirjasta voi kuunnella kaikilla mp3-soittimilla.

Eero-kirjasarja on ensimmäinen tuote, johon uutta formaattia sovelletaan. Eero-sarjaa on tällä hetkellä kolme teosta, joista kunkin hinta on 5,90 euroa. Tommi Mutikainen ja Silja Sillanpää ovat Eero-kuvaäänikirjojen tekijät.

Uudesta kirjaformaatista saa parhaiten selvää katsomalla sen esittelyvideon.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *