Elina Lappalaisen Syötäväksi kasvatetut -kirja on vuoden 2012 Tieto-Finlandia

Tieto-Finlandia –palkinto vuoden 2012 tietokirjalle on myönnetty Elina Lappalaisen teokselle Syötäväksi kasvatetut. Päätoimittaja Janne Virkkunen valitsi kirjan kuuden ehdokkaan joukosta. Suomen kirjasäätiön vuosittain jakaman palkinnon arvo on 30 000 euroa.

Elina Lappalainen: Syötäväksi kasvatetut

Janne Virkkunen perusteli valintaansa julkistamistilaisuudessa Lappalaisen perinpohjaisen työn osoittavan meille hyvällä suomenkielellä kirjoitettuna millaisissa oloissa kanat, siat ja lehmät elävät.

Syötäväksi kasvatetut kertoo suomalaisten nautojen, kanojen ja sikojen elämästä. Teoksessa vieraillaan navetoissa, kanaloissa sekä sikaloissa ja annetaan ääni niin tuottajille, eläinsuojelijoille, hyvinvointitutkijoille kuin eläinlääkäreillekin. Kuluttajalta kysytään: mistä tiedämme, onko syömämme eläin voinut hyvin?

28-vuotias Elina Lappalainen on Talouselämä-lehden toimittaja. Hän on opiskellut journalismia Jyväskylän yliopistossa.

Lappalainen on kotoisin Pohjois-Savosta maitotilan naapurista. Hän kiinnostui eläinten hyvinvoinnista kirjoittaessaan maatalousaiheista juttusarjaa Helsingin Sanomiin. Hänen esikoisteoksensa Syötäväksi kasvatetut on palkittu myös Kanava-tietokirjapalkinnolla.

Elina Lappalainen

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *