Mainosrahoitteinen kirjallisuus houkuttaa lukemaan tabletilla

Kirjallisuus on urheasti ja menestyksellä taistellut yleisön rahoista ilman merkittävää mainosrahoitusta. E-kirjojen myötä uudet yrittäjät keksivät kuitenkin houkuttelevia palveluita, joiden vetonaulana usein on kiinnostava sisältö ja lukijalle ilmainen kirja. Mainoksilla kirjoja maksava ranskalainen Youboox on varsin mielenkiintoinen ja toimiva ilmainen kirjapalvelu.

Youboox-kirjapalvelusta on tällä hetkellä iloa tietysti vain kieltä taitaville kirjojen ystäville, mutta se on hyvä esimerkki siitä mitä kaikkea kirjamaailmassa juuri nyt tapahtuu.

Mainoksia YouBoox tunkee joka väliin, joten pääsponsori tulee varmasti huomatuksi. Itse tärkeintä, eli lukemista, mainokset eivät kuitenkaan häiritse. Mainokset eivät myöskään mielivaltaisesti katkaise lukemista, kuten esimerkiksi televisiomainokset katkaisevat useaksi minuutiksi minkä tahansa ohjelman.

Youboox toimii Apple iPad –tabletilla, jonne ilmaisen sovelluksen voi ladata App Storesta. Youboox-kirjoja voi lukea myös tietokoneen internet-selainohjelmalla.

Ensin on luotava käyttäjätunnus, jonka jälkeen pääsee selaamaan saatavilla olevia kirjoja. Kun sopiva kirja löytyy, sitä voi heti alkaa lukea. Kirjoja ei ladata omalle koneelle, vaan lukeminen vaatii internet-yhteyden.

Kirjoihin voi kirjoittaa omia merkintöjä ja niitä voi arvioida sanallisesti ja numeroin.

Kirjan voi myös ostaa omalle laitteelle Youbooxin yhteistyökumppanin kaupasta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *