Musiikkipalvelu Spotify tarjoaa myös kirjoja

Kuten suuri osa musiikin ystävistä tietää, Spotify on aivan mainio verkkopalvelu musiikin kuunteluun tietokoneella tai mobiililaitteella. Spotify on nyt laajentanut tarjontaansa myös kirjoihin. Kyllä vain, musiikkipalvelussa voi kuunnella äänikirjoja.

Spotify äänikirja
Jonas Karlssonin kirja Spotify-palvelussa.

Dagens Nyheterin mukaan Jens Lapidus, Jonas Karlsson, Karin Ström ja Wille Crafoord ovat lukeneet novellejaan äänikirjoiksi. Ne ovat nyt kuunneltavissa Spotifyssa sekä ilmaisella että maksetulla tunnuksella.

Spotify onnistui muutama vuosi sitten lisensoimaan levy-yhtiöiltä artistien tuotantoa suhteellisen edulliseen hintaan, koska yhtiöt olivat piraattien puristuksessa. Parempi saada edes muutama sentti laillisesta palvelusta kuin ei mitään piraattisivulta, ajateltiin. Pitkällä tähtäimellä tämä onkin oikea ratkaisu, sillä suuri helppokäyttöistä palvelua tarvitseva yleisö käyttää mielummin laillista palvelua, kunhan se on toimivampi kuin muut vaihtoehdot.

Magnus Uggla ja Anssi Kela eivät olleet silloin kovin tyytyväisiä Spotifyn korvauksiin, mutta tiettävästi yhtiö on pyrkinyt korvaustasoa nostamaan tulojen lisääntyessä.

Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, laittaako kukaan kirjakustantaja kirjoja Spotify-palveluun vain siksi, että sattuu omistamaan kaikki mahdolliset oikeudet kirjaan.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *