Koulukirjasto Minneapolisissa hävitti kirjat ja hyllyt, toi tilalle pöydät ja tuolit

Suomessa kirjastoväki on jo vuosia miettinyt mihin suuntaan kirjastoa pitäisi kehittää kirjojen muuttuessa digitaalisiksi. Porakoneiden ja ompelukoneiden lainaaminen kansalaisille on erikoinen tapa ratkaista asia, mutta Yhdysvalloissa Minneapolisissa Benilde-St Margaret –koulu teki toisin. Koulun kirjasto lähetti painetut kirjat kouluille Afrikkaan, hyllyjen kohtalosta ei ole tietoa. Koulukirjasto siirtyi kertaheitolla sähköiseksi kirjastoksi.

Minneapolis, sähköinen koulukirjasto. Huffington Post.

Koulun kirjastolla oli 5000 teoksen kokoelma, josta opettajat pelastivat luokkahuoneisiinsa muutamia kirjoja. Kaikki muu lähti. Kirjastotilaan tuotiin pöytiä ja tuoleja, joilla oppilaat voivat kannettavilla tietokoneillaan selailla sähköisen kirjaston valikoimaa.

Koulun rehtori kertoi: ”Ennen ajattelimme kirjaston olevan kirjapinoja täynnä oleva rakennus. Nyt meidän pitäisi nähdä se tilana, jonne ihmiset kokoontuvat jakamaan ideoita, luomaan, hakemaan tietoa, ja jopa lukemaan. Meidän pitäisi nähdä se aktiivisena ja kehittyvänä tilana.”

Koulu on hankkinut oikeudet hakea tietoa verkkotietokannoista, kuten Gale ja ProQuest. Rehtori aikoo hankkia entiseen kirjastotilaa lisää kannettavia tietokoneita, interaktiivisen taulun ja suuren monitorin ryhmätöitä varten.

Huffington Post kertoi koulukirjastosta, ja mainitsi myös presidentti Barack Obaman kehottaneen kaikkia kouluja ottamaan e-kirjat käyttöön vuoteen 2017 mennessä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *