E-kirjan osuus kirjan kokonaismyynnistä vaihtelee laajasti tuotteittain

Uusi Suomi kertoi tammikuussa miten Finlandia-palkinnon voittanut kirja Ulla-Lena Lundbergin Jää oli myynyt painettuna ja sähköisenä versiona. Perinteinen kirja myi noin 100 000 kappaletta ja e-kirja noin 100 kappaletta (ilmeisesti vuoden 2012 aikana). Onnistuin löytämään laajemman aineiston, jonka perusteella voi todeta, että Jää-kirjan myyntiluvut ovat vain osatotuus. E-kirjan osuus määrätyn kirjan kokonaismyynnistä vaihtelee nimittäin 0% ja 44% välillä.

kirjamyynti e-kirja/painettu kirja prosentteja

The Bookseller kokosi tammikuussa 2013 vuoden 2012 eniten Britanniassa myyneiden kirjojen tilaston siten, että mukana oli samoista kirjoista sekä painetun että sähköisen kirjan myyntiluvut.

Eniten myynyt kirja (Fifty Shades of Grey) on kaaviossa vasemmalla numero 1. Sen kokonaismyynnistä 26% tuli e-kirjoista (oranssi alue) ja loput 74% painetuista kirjoista (sininen). Viidenneksi eniten myynyt kirja (Jamie Oliver: Jamie’s 15-minute Meals) ei ollut saatavana e-kirjana, joten myynti koostui kokonaan paperiversiosta. Listan 14. kirjan (Before I Go to Sleep) myynnistä koostui 44% sähköisestä ja 56% paperisesta versiosta.

Vaihteluväli e-kirjan ja painetun kirjan myynnin suhteen on siis suuri. Vielä vuonna 2012 Britannian bestseller-listalla jokainen painettu kirja myi enemmän kuin sähköinen versio.

Tässä sama Britannian 20 eniten vuonna 2012 myynyttä kirjaa kappaleina (e-kirjojen osuus punaisella ja perinteisten sinisellä).
kirjamyynti Britannia Top 20, e-kirjat / painetut

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *