Multimedia ja MP3-musiikki tulevat autoihin

Monet digitaalisen median käyttäjät tallentavat tiedostoja erilaisiin mediatiedostoille suunniteltuihin muisti- ja varastointilaitteisiin. Yksi uusista musiikin käyttötavoista on muuttaa radiosta soitettava musiikki suoraan MP3-tallennusmuotoon. Tämä on osaltaan myös kasvattanut suosiotaan lisälaitteiden, kuten latausten varastointijärjestelmien kysyntää.

Digitrendinä mediatiedostojen muuttaminen ja säilyttäminen henkilökohtaisissa toistolaitteissa miellyttää erityisesti nuoria. He pitävät äänitallenteiden kuuntelua kuulokkeilla itsestään selvyytenä, eivätkä näe kuulokkeiden käyttöä rajoittavana tekijänä. Niille, jotka pitävät perinteisestä kuuntelutavasta, esimerkiksi hybridiauto–kaiuttimet, jotka pauhaavat täysillä hyvää kuuntelufiilistä, ovat tärkeät.
Honda Insight
Uusien Yhdysvalloissa tehtyjen digitaalisen median kuluttajatutkimusten mukaan ne automerkit ja autovalmistajat, jotka ovat ottaneet musiikin kuuntelun tärkeänä ominaisuutena huomioon uusien automallien suunnittelussa, olivat ylivoimaisesti suosituimpia kuluttajavertailuissa. Autoihin valmiiksi asennetut iPhone-telakat ja muut multimedian käyttöä auttavat varusteet olivat Yhdysvalloissa viime vuonna yksi kysytyimmistä lisävarusteista etenkin ensimmäistä autoaan ostavien ajajien listalla. Automallit, joissa tällaisia lisämahdollisuuksia ei ollut, tai niiden asennus ei ollut jälkikäteen mahdollista, tippuivat alaspäin valintalistalla.

On kuitenkin olemassa keinoja joiden avulla MP3, MP4 ja AVI-muotoiset mediatiedostot saadaan kuulumaan myös autoissa, joissa media- ja äänentoistojärjestelmät ovat perustasoa. Insight-lehden artikkeli tarjoaa muutaman keinon MP3-tiedostojen muuttamiseksi kuunneltavaan muotoon:

Jälkikäteen ostetut autostereot.
Yksi keino on ostaa ja asentaa autoon jälkikäteen uusi autostereolaitteisto. Melkein kaikki myynnissä olevat autostereot on tehty viimeisten vuosien aikana, joten ne pystyvät soittaakseen myös uusia audioformaatteja. Osassa näissä laitteissa on mukana jopa pieni ruutu videokuvaa varten, jolloin videotiedostojen katseleminen käy myös kätevästi. Tällaiset laitteistot ovat tosin hieman perusmalleja kalliimpia. Hyvä jälkikäteen ostettu medialaitteisto maksaa Yhdysvalloissa 200 ja 30 000 dollarin välillä.

Autostereopakkaukset.
Seuraava insight- lehden vinkki on hankkia autostereopaketti. Paketti sisältää usein perustoiminnot ja kasettisoittimen näköisen moduulin, joka nykypäivänä on kaikkea muuta mitä siitä voisi kuvitella. Tämän moduulin avulla on mahdollista soittaa CD- ja DVD-levyjä sekä MP3-tiedostoja.

FM-lähetin.
Autoon voi myös hankkia FM-lähettimen. Tämän yksinkertaisen ja edullisen laitteen avulla autoradiossa voi soittaa musiikkia iPhonen, iPodin tai muun multimediasoittimen kautta. Musiikin laatu ei ole aivan ykkösluokkaa, mutta se toimii. FM-lähetintä voi lisäksi käyttää myös iPodin laturina.

Artikkelin toimitti Honda.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *