Minikirjastoilla kokeillaan mistä löytyy kirjaston tulevaisuus

Kirjat kiehtovat ihmisiä monella tavalla, eikä aina ainoastaan niiden sisällön vuoksi. Esineenä kirja ja sen ympärille tehdyt rakennukset, kuten kirjastot etsivät uusia tapoja löytää lukijoita sähköisten kirjojen yleistyessä. Varsinkin minikirjastot, joissa ajatuksena on tuoda kirjat lähellä ihmisiä, ovat herättäneet arkkitehteja ja taiteilijoita suunnittelemaan ja kokeilemaan uudentyyppisiä kirjastoja.

kirjasto viinitarhassa, Massimo Bartolini
Massimo Bartolini: Bookyard
.

Massimi Bartolinin suunnittelema kirjasto löytyy viinitarhasta. Ehkä viinitarhan väellä on satokauden ulkopuolella aikaa istahtaa lukemaan viiniköynnösten varjoon.

Good-julkaisu on kerännyt sivulleen muitakin erikoisia minikirjastoratkaisuja maailmalta.

Esimerkiksi New Yorkissa on edelleen puhelinkoppeja kadulla. Department for Urban Betterment – niminen ryhmä suunnitteli sellaisen minikirjasto puhelinkopin sisälle, että puhelinta voi edelleen käyttää.

Mexico Cityssa on puolestaan käytössä liikkuva kirjasto. Se on moduulirakenteinen kehikko, jota voi kuorma-autolla siirtää paikasta toiseen. Rakentamisen ja purkamisen se taitaa kuitenkin aina vaatia. Meksikoon asti ei ole sana ilmeisesti kiirinyt suomalaisista kirjastobusseista.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *