Tarinoita suomalaisen politiikan lähihistoriasta: suomettumisen aika toimittajan silmin

Pääministeri Jyrki Kataisen kovistelu Pekka Himasen toimeksiannon junailusta, vaatimukset Heidi Hautalan erosta ministerin paikalta pimeän työn teettämisestä ja Ilkka Kanervan oikeudenkäynti syntymäpäiväjuhlien rahoituksesta tuskin olisivat muutama vuosikymmen sitten tulleet julkisuuteen. Melkoisen pitkään kestäneellä suomettumisen aikakaudella monet asiat hoidettiin toisin. Poliitikan toimittaja Matti Paavonsalo palaa politiikan erikoisille vuosikymmenille uudessa kirjassaan ’Suomettumisen vaiettu historia’.

Suomettumisen vaiettu historia -kirja iPad-tabletilla

Matti Paavonsalo seurasi politiikan toimittajana suomettumisen ajan tapahtumia kirjoittaen mm. Uuteen Suomeen ja Helsingin Sanomiin myös nimimerkillä M.o.t. Suomettuminen ei suinkaan ollut vain ulkopoliittista kulttuuria, vaan ulottui akateemiseen maailmaan, kirkkoon ja kunnallishallintoon.

Paavonsalo pakinoi uudessa kirjassaan niin Kekkosesta, mediasta, eduskunnasta, poliittisista päättäjistä, kulttuurivaikuttajista kuin piispoistakin sen ajan politiikan pyörteissä. Ne, jotka osasivat pelin, pärjäsivät vielä senkin jälkeen kun yhteiskunta avautui länsimaiseen suuntaan.

Lisää tietoa kirjasta ja ilmaiset näyteluvut ovat luettavissa täällä.

Suomettumisen vaiettu historia - kirjan sisältöä

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *