Ilmajoen alakoulut siirtyvät tablet-aikaan

Tablet-laitteiden käytöstä opetuksessa saadaan pian Suomessa käytännön kokemuksia kun Ilmajoen ala-asteet pääsevät uusien vimpaidensa kanssa opiskelemaan. Kunnan ja opetushallituksen yhteisessä projektissa kouluihin hankitaan noin 100 Apple iPad tabletia ja muuta tietotekniikkaa noin 90 000 euron arvosta.

Apple iPad kirjat hyllyssä

Etaito-projektisivulla tavoitteena kerrotaan olevan oppilaskeskeisten työtapojen ja välineiden löytämisen tieto- ja viestintätekniikan opetukseen: ”Oppilaille tarjotaan välineitä, jotka mahdollistavat nopean tiedonhaun, mahdollisuuden yhteistoiminnalliseen sisällöntuotantoon sekä tasa-arvoiset mahdollisuudet tieto- ja viestintätekniikan välineiden käyttämiseen opinnoissaan. Hankkeessa pyritään huomioimaan nettisukupolven toimintamallit opetuksessa.”

Ilmajoen ala-asteet saavat kolme tablet-luokkaa, joissa jokaisessa on 16 iPad mini –tabletia. Opettajat saavat käyttöönsä aluksi 47 täysikokoista iPad-tabletia. Erityisluokkien opettajat saavat Sony Vaio kosketusnäyttökannettavia. Langattomia verkkoja rakennetaan niihin kouluihin, missä sitä ei vielä ole. Opettajien iPadit on tarkoitus yhdistää langattomasti videotykkiin.

Ohjelmistojen hankintalistalla ovat iMovie (videoeditointi), Garageband (musiikki) ja Goodnotes (kirjoitusohjelma).

Erinomaista, että Suomessa lähdetään rohkeasti kokeilemaan uusia välineitä. Ainoastaan sillä tavalla kokemuksia kertyy ja toiminta kehittyy. On mielenkiintoista nähdä miten kouluissa onnistutaan hallitsemaan oppilaiden laitteita opiskelun tiimellyksessä ja hoitamaan oppimateriaalin jakelu oppilaille. Toinen seuraamisen arvoinen asia on minkälaista sähköistä oppimateriaalia ja millä budjetilla uusiin laitteisiin löytyy.

iPad-koulusta kertoi Yle.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *