Miljoonan e-kirjan myynnillä maailman top 10 bestseller-listalle

Kirja-alan julkaisu Publishers Weekly ynnäsi yhteen e-kirjojen myyntilukuja vuodelta 2012, ja sai ”leuat auki loksauttavia” lukuja laskutoimituksen jälkeen. Eniten ostettua e-kirjaa meni kaupaksi yli 15 miljoonaa kappaletta. Kymmenen parhaan joukkoon päästäkseen teoksen oli myytävä liki puoli miljoonaa kappaletta.

Kobo, e-kirjakauppa

Publishers Weekly kysyi e-kirjojen myyntilukuja kustantajilta. Yhdysvaltalaisena julkaisuna kysely on saattanut ensisijaisesti mennä suurille amerikkalaisille kustantajille. Omiin silmiini osui ainoastaan englanninkielisiä teoksia. E-kirjojen markkinat ovat tosin kunnolla syntyneet vain USA:ssa ja Britanniassa, joten muilla kielialueilla yhden e-kirjan myynti ei välttämättä vielä ole miljoonaluokkaa.

Pienkustantajien ja omakustanteiden puuttumista bestseller-listalta kommentoidaan runsaasti jo listan perässä olevalla keskustelualueella. Todellisia lukuja saisikin vain keräämällä Amazonin, Applen, Kobon, Smashwordsin ja muiden kauppojen toimitusluvut. Amazon ja Apple niitä eivät tiettävästi luovuta, joten hankalaa arviointi on kauppojenkin kautta.

Publishers Weekly toteaa vuoden 2012 e-kirja-bestseller-listansa saatteeksi: ”Näitä myyntimääriä katsellessa voi vain todeta kirja-alan olevan nopeasti siirtymässä digitaaliseen aikaan. On hyvin todennäköistä, että painetun kirjan heikkenevä menekki johtuu paljolti siitä tosiasiasta, että lukijat nauttivat sähköisten laitteiden mukavasta kokemuksesta pehmeäkantisen kirjan perinteisen kokemuksen sijaan.”

Tässä listan kymmmen eniten myynytttä e-kirjaa:

Yli 15 miljoonaa kpl myyty:
Fifty Shades of Grey: Book One. E.L. James. Vintage
Fifty Shades Darker: Book Two. E.L. James. Vintage
Fifty Shades Freed: Book Three. E.L. James. Vintage

Yli 1 miljoona:
Gone Girl: A Novel. Gillian Flynn. Crown

Yli 850 000 kpl:
Fifty Shades Trilogy Bundle. E.L. James. Vintage
Bared to You. Sylvia Day. Berkley

Yli 500 000 kpl:
The Racketeer. John Grisham. Doubleday
Reflected in You. Sylvia Day. Berkley
The Lucky One. Nicholas Sparks. Grand Central (569,544)

Yli 400 000 kpl:
No Easy Day. Mark Owen. Dutton

Koko pitkä lista on katsottavissa tällä sivulla.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *