Frommer’s matkaoppaat häviävät pian kirjakauppojen valikoimasta

Yksi maailman tunnetuimmista matkaopaskirjasarjoista Frommer’s on poistumassa perinteisten kirjakauppojen valikoimasta. Syynä on matkaoppaiden uusi omistaja Google, joka vahvistamattomien tietojen mukaan olisi lopettamassa kokonaan painettujen Frommer’s matkaoppaiden julkaisemisen. E-kirjoina Frommer’sin oppaita on jo saatavilla Inkling-kaupasta.

Frommer's travel guide cover image, matkaopas kansikuva

Google osti Frommer’sin toiminnot ja brändin vuonna 2012. Myyjä oli maailman suuriin kirjakustantajiin kuuluva Wiley, joka puolestaan oli päättänyt keskittyä oppikirjoihin. Välittömästi Frommer’sin siirryttyä Googlen omistukseen, uusia matkaoppaita kirjoittamassa olleille tietokirjailijoille kerrottiin, ettei tarvitse kiirehtiä. Muutoksia olisi tulossa.

Ensimmäiseksi Google poisti painettujen kirjojen kaupan matkaopasbrändin Frommers.com-kotisivulta. Nyt Frommer’s-kaupassa mainostetaan matkaoppaiden sähköisiä versioita, joita saa ostaa Inkling-nimisestä kaupasta. Paperioppaita etsivät ohjataan muualle. Vaihe kaksi on alustavien ja toistaiseksi vahvistamattomien tietojen mukaan sitten painettujen matkaopaskirjasarjojen lopettaminen.

Miksi Google ylipäätään käytti 22 miljoonaa dollaria matkaoppaita julkaisevan yksikön ostoon? Kartta-, navigointi-, kohdeinformaatio- (POI), ja monet muut palvelut saadaan hyödyllisemmiksi kun ne voivat tarjota runsaasti lisätietoa paikoista. Myös sähköisten matkaoppaiden kustantamista Google ilmeisesti aikoo jatkaa.

Frommer's travel guide out of print by Google, Google lopetti matkaoppaiden painamisen

Frommer’s julkaisee monen tyylisiä matkaoppaita, ja niistä monet varmasti ovat hyödyllisiä. Oma kokemukseni näistä (kuva edellä) pientä tekstiä, puhelinnumeroita ja osoitteita vilisevistä matkaoppaista ei ole kovin hyvä. Näiden kirjojen avulla ei saa selvää, missä kannattaisi käydä, sillä ne tarjoavat käytännössä vain hakemistotietoa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *