E-kirjojen lukulaitteet teräväpiirtoaikaan: Kobo Aura HD

Viimeisen vuoden aikana e-kirjojen lukulaitteisiin on vakio-ominaisuuksiksi tullut langaton internet-yhteys, kosketusnäyttö ja itsensä valaiseva näyttö. Kobo on ottanut ison askeleen mustavalkoisten lukulaitenäyttöjen luettavuuden edelleen parantamisessa: yhtiö on tuonut kauppoihin lähes teräväpiirtotarkkuuteen pystyvän lukulaitteen.
Kobo Aura HD e-kirjojen lukulaite

Kobo Aura HD –laitteen E ink –teknologiaan perustuvan näytön tarkkuus on 1440 x 1080 pikseliä. Kun tämä kuvapistemäärä ahdetaan 6.8 tuuman kokoiseen näyttöön, saadaan peräti 265 pistettä tuumalle (dpi), joka on yhtä tarkka kuin Apple iPadin niin sanottu Retina-tarkkuus.

Muuten Kobo Aura HD sisältää tarkan näytön lisäksi langattoman internet-yhteyden ja kosketusnäytön. Näyttö on valaistu, joten hämärässä tai säkkipimeässä lukeminenkin onnistuu. Valon voi akun säästämiseksi ottaa myös pois päältä ja mennä vaikka aurinkoon lukemaan.

Suomea Kobon laitteet eivät osaa – niillä voi luonnollisesti lukea suomenkielisiä EPUB-muotoisia e-kirjoja – eikä niitä Suomesta saa ostettua, vaan laitteita on etsittävä kansainvälisiltä kauppapaikoilta.

Kaiken kaikkiaan, Kobo on paljon enemmän kuin lukulaitemerkki. Se on e-kirjojen ekosysteemi, joka tarjoaa laajan valikoiman kirjoja (myös suomenkielisiä, kuten nämä), lukuohjelmia PC:lle ja tabletille, lukulaitteita ja toimivan kokonaisuuden laitteen, kaupan ja kirjojen kesken.

Kobo Aura HD –lukulaitteen tekniset ominaisuudet

– Näyttö 6.8 tuumaa Pearl E Ink. Itsensä valaiseva.
– Erotuskyky 1440 x 1080 kuvapistettä (265 dpi).
– TypeGenius fonttiteknologia. 10 valittavissa olevaa fonttia, 24 kokoa, säädettävä fontin terävyys.
Supports ePub and Adobe DRM.
– EPUB, PDF, ja MOBI e-kirjat ja dokumentit. Myös TXT, HTML, XHTML ja RTF tekstit ovat luettavissa. CBZ ja CBR muotoiset sarjakuvat.
– 1 GHz:n prosessori.
– 4 GB muistitilaa. MicroSD muistikortilla lisää tallennustilaa 32GB asti.
– Langaton internet WLAN (Wi Fi 802.11 b/g/n)
– USB portti.
– Mitat 175.7 x 128.3 x 11.7 mm
– Paino 240 grammaa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *