Lukuviikko kysyy miksi kirjat ovat tärkeitä

Lukuviikon ajankohta vuonna 2013 on 22.4. – 28.4. Teemaviikon järjestää Lukukeskus, joka on suomalaisten kirjailijajärjestöjen perustama organisaatio. Vuoden Lukuviikon teema on: miksi kirjat ja lukeminen ovat tärkeitä.

Kirja tienhaarassa kirjan kansikuva

Teemaviikon järjestäjän oma vastaus kirjojen lukemisen tärkeyteen on viisikohtainen:

1. Lukutaito on avain sujuvaan arkeen
2. Lukutaito on yleissivistystä
3. Lukutaito kasvattaa empatiakykyä
4. Lukutaito on osallistumista
5. Lukutaito syntyy lukemalla

Näistä melkoisen yleisistä argumenteista tulee mieleen kirjailija Antti Nylenin lausunto muutaman vuoden takaisessa kirjatapahtumassa. Hän oli innokkaasti osallistuneen yleisön edessä kertonut silloisesta uusimmasta kirjastaan, kunnes joku kysyi miten tärkeitä kirjat hänelle ovat. Nylen vastasi suunnilleen näin: eivät kirjat ole tärkeitä. En ole koskaan ymmärtänyt sitä miksi monet ihmiset pitävät kirjaa itsessään tärkeänä. Vain silloin kirja on tärkeä, jos sillä on jotain sanottavaa, aivan kuten millä tahansa muullakin kertomistavalla.

Lukuviikon aikana on mahdollisuus päästä kuulemaan kirjailijoiden puheita eri puolella maata. Kirjastot, joissa kirjailijat vierailevat löytyvät tältä sivulta.

Lukuviikon tiistaina 23.4.2013 vietetään Kirjan ja ruusun päivää, jolloin kirjakauppiaat markkinoivat yhtä teosta yhden päivän ajan. Tänä vuonna se on Jari Tervon Jarrusukka.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *