Poimintoja viikon kirja-, kirjasto- ja laiteaiheisista uutisista

Kirjoittajan ansaintalogiikka –kirja: lataa EPUB
Kaikki mitä olet aina halunnut tietää kirjoittamisesta ammattina tai harrastuksena: Kirjoittajan ansaintalogiikka –kirja opastaa miten pääsee alkuun, mistä löytyy koulutusta, apurahoja, minkälaisia kirjoittamisen ammatteja on olemassa ja paljon muuta.

Italiassa koomikko Beppe Grillo on noussut poliittiseksi vaikuttajaksi. Miehestä ollaan monta mieltä, mutta aikaansa hän on seurannut esiintymisissään. Vuonna 2008, jolloin harva Euroopassa tiesi Amazon Kindle -lukulaitteen olemassaolosta, Grillo esitteli laitetta yleisölleen. Videolta voi nähdä, että hän osasi myös laitetta käyttää, mutta mitä hän mahtaa sanoa?

Harkitsetko lukulaitteen hankintaa, mutta et tiedä mikä laite sopisi sinulle parhaiten? Valinta on helpointa jos pääsee jossakin näpelöimään eri laitteita, mutta internetistäkin löytyy apua. Reader Rocket –palvelulla voit verrata tunnettuja laitemalleja keskenään. Kaikkia sivuilla olevia tuotteita ei ole Suomessa saatavilla, mutta esimerkiksi Sonyn laitteita on saatavilla ja Amazon Kindlen voi tilata verkkokaupasta. Reader Rocket.
Reader Rocket, lukulaitteen valintapalvelu

Lasten- ja nuorten kirjallisuutta kustantava Scholastic on julkaissut neljännen Kids & Family Reading Report -tutkimusraportin lasten lukemistavoista. Raportissa on paljon tietoa ja tilastoja (kuten 46% lapsista on lukenut e-kirjan), mutta parhaita paloja ovat itse asiassa lasten omat tokaisut. Ebookfriendly kokosi osuvimmat sanomiset kuviksi, joista yksi alla.

Luen enemmän, koska minulla on lukulaite. (14-vuotias tyttö)


Yhdysvalloissa on avattu laaja historiallisen aineiston digitaalinen arkisto DPLA (Digital Public Library of America). Arkiston on perustanut kirjastojen, yliopistojen ja säätiöiden yhteistyöorganisaatio, joka hankki rahoituksen yrityksiltä ja liittovaltiolta. Aineisto on digitoitu muiden arkistojen ja museoiden materiaalista.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *