Kehitteillä oleva multimediateknologia yhdistää painoteokset ja digitaaliset mahdollisuudet

Fujitsun laboratorio Japanissa on kehittänyt toimivan prototyypin uudenlaisesta tavasta olla vuorovaikutuksessa esimerkiksi painettujen dokumenttien, kuten kirjojen ja esitteiden, ja tietokonetekniikan tarjoaman multimedian kanssa. Käyttäjä voi kosketella fyysistä esinettä, kuten lehteä ja saada lehden sivulla koskettamastaan aiheesta lisätietoa joko ruudulle tai pöydälle heijastettuna.

Video:

Fujitsu kutsuu kehittämäänsä teknologiaa nimelä FingerLink Interaction System (sormeen perustuva vuorovaikutusjärjestelmä). Yhtiö pyrkii tuomaan kaupallisen järjestelmän markkinoille vuonna 2014.

Järjestelmän ydin on erittäin tarkka hahmontunnistusohjelmisto. Se tunnistaa paitsi ohjaavan sormen sijainnin, myös sen, mitä sormella osoitetaan. Yhdistämällä nopeasti nämä tiedot, tietokone pystyy hakemaan sormella osoitetun tiedon, aivan kuten sormella olisi kosketettu tabletin ruutua.

Teknologia voi olla olemassa, mutta mihin sitä oikeasti käytetään ,on toinen juttu. Fujitsun asiantuntija kertoo muutaman esimerkin: virastoissa lomakkeiden täyttäminen voi helpottua järjestelmän tarjoaman lisäavun myötä ja dokumenttien tallentaminen tarvitsematta tuhota esimerkiksi kirjoja.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *