Filippiineillä oppikirjoja korvataan puhelimiin ladattavilla e-kirjoilla

Filippiineillä matkapuhelimet ovat suosittuja, ja ne ovatkin kiivaassa käytössä lähes koko kansalla, koululaiset mukaan lukien. Puhelinten käyttötapa on saarivaltiossa aina hieman poikennut valtavirrasta; alusta pitäen siellä on puheluiden hinnoittelumallista johtuen suosittu tekstiviestejä. Nyt paikallinen operaattori Smart on keksinyt tavan viipaloida oppikirjat tekstiviesteiksi, joita voi lukea kuten e-kirjaa minkälaisessa peruspuhelimessa tahansa.

Smart sähköinen oppikirja SIM-kortilla, Filippiinit

Smart-operaattorin innovaation perusajatus on seuraava. Koska peruspuhelimiin ei voi ladata e-kirjojen lukuohjelmaa (eikä mitään muutakaan ohjelmaa), mutta niillä kuitenkin voi lukea (ja tietysti lähettää) tekstiviestejä, käytetään tätä lukuominaisuutta hyväksi oppikirjojen lukemista varten. Koska peruspuhelimeen ei myöskään voi ladata sähköistä oppikirjaa, niin operaattori lataa sen valmiiksi puhelimen SIM-kortille. Kun koululainen laittaa tämän oppikirjan sisältävän SIM-kortin puhelimeen ja lukee kirjaa tekstiviesteinä, hänellä on käytössään sähköinen oppikirja.

Tällä hetkellä kouluissa on käytössä puhelimiin ladattuja työkirjoja, joiden aineisto on lähinnä lyhyitä kysymyksiä mahdollisine vaihtoehtoineen. Oppikirjojen kustantajat ovat yhdessä operaattorin kanssa muokanneet kirjat uuteen formaattiin.

Alakouluissa kokeiltuun sähköiseen oppikirjaan ollaan Filippiineillä erittäin tyytyväisiä. Hanketta laajennetaan muihin aineisiin ja ylemmille kouluasteille.

Katso video:

Filippiinien sähköisestä oppikirjoista kertoi Gentside.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *