Thaimaassa 9 miljoonaa koululaista saa opiskelua varten suunnitellut OTPC-tabletit

Thaimaassa on yhdeksän miljoonaa koululaista, joista hallitus on päättänyt kertaheitolla tehdä maan ensimmäisen diginatiivi-sukupolven. Kaikki yhdeksän miljoonaa lasta saavat koulussa käyttöönsä OTPC-tabletin (One Tablet Per Child).

Thaimaa OTPC tablet, BBC

Thaimaan OTPC-ohjelmalla ei tiettävästi ole mitään tekemistä yhdysvaltalaisen OLPC (One Laptop Per Child) hankkeen kanssa muuta kuin samankaltainen nimi. Syksyllä 2012 kerroimme Thaimaan hallituksen aloittaneen koulujen oppimateriaalin nykyaikaistamisen 900 000 tabletin hankkimisella oppilaille. Ohjelma on vuoden aikana täsmentynyt ja laajentunut erittäin kunnianhimoiseksi koko valtakunnan kaikki koulut kattavaksi OTPC-ohjelmaksi.

Laitteiden lisäksi myös sähköisiä oppimateriaaleja on jo ehditty kehittää tableteissa käytettäväksi. Oppimateriaalit ovat sekä sovelluksia että e-kirjoja.

Videolla esitellään joitakin OTPC-tabletin mukana tulevia oppimissovelluksia ja oppikirjoja:

BBC kävi haastattelemassa sekä opettajia että ohjelman puuhamiehiä (katso video täältä), sillä OTPC-ohjelman kriitikot pitävät tärkeämpänä laittaa opetuksen taso ja tasapuolisuus kuntoon ennen uusien opetusmenetelmien käyttöönottoon. OTPC-ohjelmaan uskotaan kuitenkin Thaimaassa vankasti.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *