Tukholmassa lehtikioski tulostaa tuoreen lehden kahdessa minuutissa mukaan

Lehtikioskeissa ja marketeissa voi olla satoja aikakauslehtiä myynnissä. Kaikki irtonumerot eivät mene kaupaksi, vaan niitä kuljetellaan edestakaisin kauppojen ja logistiikkakeskusten välillä. Jos ruotsalainen keksintö Meganews Magazine lyö läpi, lehtiä ei tarvitse painaa etukäteen ja kuljettaa myyntipisteisiin, vaan tuore lehti printataan asiakkaalle ostohetkellä.

Meganews Magazines, Print-on-demand lehtikioski Tukholma

Meganews -yhtiön ensimmäinen kaupallinen lehtiä tulostava automaattikioski on kesäkuusta 2013 lähtien ollut toiminnassa Moodissa Tukholmassa. Pankkiautomaattia muistuttavan ruudun avulla asiakas valitsee haluamansa lehden ja maksaa sen luottokortilla. Parin minuutin kuluessa lehti kolahtaa valmiina kioskin kyljessä sijaitsevaan laatikkoon.

Lehtikioski on kytketty muualla sijaitseviin palvelimiin, joilla tarjolla olevat lehdet ovat tallessa PDF-muodossa. Tilauksen saatuaan kioski hakee lehden PDF-tiedoston ja tulostaa sen asiakkaalle.

Liikkeelle on lähdetty noin 200 lehden valikoimalla. Lehtitaloista mukana ovat esimerkiksi Aller, Bonnier, Egmont, IDG ja Talentum. Meganews uskoo lentokenttien ja lomahotellien olevan erityisen otollisia paikkoja uudelle lehtikioskille, sillä siellä ihmiset etsivät kotimaista lukemista, mutta sitä ei yleensä ole tarjolla.

Katso video uuden lehtikioskin toiminnasta:

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *