Pitäisikö tekijänoikeuslakien opetus aloittaa jo lastentarhassa?

Yhdysvalloissa toimiva tekijänoikeusjärjestöjen ja internet-palveluntarjoajien tiedotusorganisaatio The Center for Copyright Information (CCI) on kehittänyt erikoisen opetusaineen kouluille. Se koskee lapsia lastentarhaikäisistä aina kuudesluokkalaisiin koululaisiin asti. Be a Creator –nimellä kulkeva opetusohjelma ei olekaan ihan mikä tahansa juttu, vaan lapsia moderniin digitaaliseen maailmaan valmentava, tekijänoikeuksia käsittelevä opetusohjelma.

CCI, Be a Creator curriculum
Ote CCI:n Be a Creator –aineistosta.

CCI:n johtaja Jill Lesser esitteli Washingtonissa USA:n edustajanhuoneelle opetusohjelman tavoitteita: ”Havaitsimme etteivät useimmat kuluttajat ymmärrä tai osaa arvostaa periaatteita, joita me lainsäädännön parissa työskentelevät pidämme itsestään selvinä – kuten tekijänoikeuden tarkoitus.”

”Olemme kehittäneet uuden tekijänoikeuksia koskevan opetusohjelman, jota pilotoidaan oppivuonna 2013-2014 Kaliforniassa. Lastentarhasta kuudenteen luokkaan yltävä ohjelma on nimeltään Be a Creator (Ole tekijä). Se on CCI:n, Kalifornian koulukirjastojen ja iKeepSafe-järjestön yhteistyön tulos.”

Jokohan Piraattipuolue tietää tästä uudesta mahdollisesta kouluaineesta? Entä opetusministeriö?

Joka tapauksessa, jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaksi 15 vuodeksi tuloksia tästä kokeilusta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *