Veromuutos tulossa digitaalisten tuotteiden kaupankäyntiin EU:ssa

Suuret konsernit, kuten Amazon ja Apple, jotka hyvällä menestyksellä myyvät digitaalisia tuotteita EU:n alueella rekisteröivät usein Euroopan toimintojen pääkonttoriksi Luxemburgissa sijaitsevan toimiston. Luxemburgin matala 3 prosentin arvonlisävero on hyödyttänyt suuryhtiöitä tuotteiden hinnoittelussa. EU on nyt sulkemassa mahdollisuuden verokikkailuun säädöksellä, jonka mukaan jatkossa osatavan asiakkaan kotimaa määrää arvonlisäveron tason.

E-kirjojen lukulaite, setelit

EU:n uusi säädös on tulossa voimaan 1.1.2015. Se koskee telekommunikaatiopalveluita, radio- ja televisiolähetyksiä ja sähköisiä palveluita. Esimerkiksi e-kirjat, MP3-musiikki ja verkosta vuokrattavat elokuvat ovat näitä sähköisiä palveluita, kuten myös mobiililaitteille ja tietokoneille tarjottavat pilvipalvelut.

Jos kauppa on yhdessä EU-maassa ja ostaja toisessa maassa, arvonlisävero tulee määräytymään ostajan kotimaan mukaan. EU:n ulkopuolelta ostava ei maksa arvonlisäveroa lainkaan.

Yli rajojen tapahtuvaa verojen selvitystä ja ilmoitusta varten on tulossa One Stop Shop -verkkopalvelu.

Vuoden 2015 alusta lähtien siis digitaalisten tuotteiden ostamiseen ainakin Amazonin ja Applen EU-kaupoista on tulossa muutoksia. Näkyvätkö muutokset lainkaan asiakkaille onkin sitten toinen juttu.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *