Nokian medialaite: Lumia 2520 tablet

Vuosien jahkailun jälkeen Nokia on tuonut markkinoille tablet-laitteen. Runsaasti ominaisuuksia sisältävä Nokian tablet yrittää haastaa markkinoilla parhaiten menestyneet Apple iPadin, Amazon Kindle Firen ja Samsung Galaxy Tabin, joille on saatavilla valtava valikoima sovellusohjelmia ja mediasisältöjä. Windows RT 8.1 -ohjelmistolla toimiva Lumia 2520 on suunniteltu ennen kaikkea medialaitteeksi.

Nokia Lumia 2520 tablet, Storyteller app

Lumia 2520:n 10,1 tuuman värinäyttö on ainakin Nokian mukaan hyvin luettavissa myös auringonvalossa. Tämä olisi ensimmäinen maailmassa. Näyttö pystyy täyteen teräväpiirtotarkkuuteen 1920×1080 kuvapistettä.

Kameralla voi ottaa 6,7 megapikselin kuvia. Lumia-puhelimista tuttu Nokia Camera –sovellus tuo runsaasti ominaisuuksia kuvien säätämiseen. Videoiden editointi on myös mahdollista. Nokian kehittämä Storyteller-sovellus on mainio tapa katsella aikajanalla omia tekemisiään lähinnä kuvien kautta.

Tabletissa on sekä langaton internet (WLAN, Wi-Fi) että 3G-mobiiliverkkoliityntä.

Nokia Lumia 2520 tablet, Windows RT 8.1

Lumia 2520 on ensimmäinen ja viimeinen Nokian valmistama tablet, sillä vuoden 2014 alusta mobiililaitteiden liiketoiminta siirtyy Microsoftin haltuun. Joka tapauksessa, Nokia on myös tabletissaan uskollinen valitsemalleen Microsoft-yhteistyölle: Lumia 2520 on rakennettu Windows RT 8.1 -ohjelmistolle. Lumia-puhelimista tuttu värikkäiden suorakulmioiden muodostama näkymä laitteen toimintoihin on täsmälleen samanlainen myös tabletissa.

Käyttöjärjestelmävalinta – hieman rajoitettujen ominaisuuksien RT 8.1 täyden Windows 8.1 –ohjelmiston sijaan – ja runsaat kamera-, kuva- ja video-ominaisuudet kertovat Nokian painottaneen kuluttajamarkkinaa tuotteen suunnittelussa. Ratkaiseva ero Windows RT 8.1 ja Windows 8.1 –ohjelmistojen välillä on se, että RT 8.1 –laitteissa ei pysty käynnistämään mitään tavallisia Windows-ohjelmia. Ei uusia eikä vanhoja Windows-sovelluksia. Moni tablet-valmistaja on vuoden 2013 aikana luopunut Windows RT –tuotteiden valmistamisesta kokonaan, koska vanhat sovellukset eivät toimi eikä uusia Windows RT:lle tehtyjä sovelluksia ole riittävästi tarjolla.

Microsoft Office –ohjelmistopaketti tabletin mukana tulee ilmaiseksi, ja Nokia Power Keyboard –näppäimistön (noin 150 dollaria) siihen voi hankkia erikseen. Näppäimistö toimii myös laitteen suojakotelona.

Nokia Lumia 2520 on odotettavissa Suomeen vuoden 2013 loppuun mennessä. Tuotteen hinta ilman veroja asettunee 500 dollarin tasolle.

Nokia Lumia 2520 tablet, Power Keyboard

Nokia Lumia 2520 tabletin tekniset tiedot

– Käyttöjärjestelmäohjelmisto Windows RT 8.1
– 10.1 tuuman näyttö.
– Näytön erotuskyky 1920×1080 kuvapistettä (Full HD).
– 6.7 megapikselin kamera, jossa Zeissin optiikka. Edessä 2 megapikselin kamera
– Sekä langaton internet (WLAN, Wi-Fi) että mobiiliverkkoliitynnät (GSM, WCDMA, LTE).
– Työmuistia 2GB RAM.
– 32 GB sisäistä tallennustilaa.
– micro SD muistikorttipaikka.
– SkyDrive verkkotallennustila.
– USB portti.
– Bluetooth 4.1.
– GPS.
– NFC.
– 3.5 mm kuulokeliitin.
– Stereokaiuttimet etupaneelissa.
– Prosessori 2.2GHz Quad Core Qualcomm Snapdragon 800.
– Mitat: 267 x 168 x 8.9 mm.
– 8000 mAh akku.

Englanninkielinen Lumia 2520 -tabletin esittelyvideo:

Categories Uncategorized

One thought on “Nokian medialaite: Lumia 2520 tablet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image