Apple iPad Mini sai huipputarkan näytön

Apple iPad on siitä ihmeellinen elektroniikka- ja tietokonealan tuote, että lähes neljä vuotta ensimmäisen iPad-tabletin ilmestymisen jälkeen se on käytännössä edelleen sama tuote. Ulkonäkö, design ja pääasialliset toiminnot ovat säilyneet lähes alkuperäisinä. Teknistä kehitystä kuoren alla on kuitenkin tapahtunut paljonkin, kuten myös uusi pienikokoinen iPad Mini 2 osoittaa.

Apple iPad mini 2, retina display
Apple iPad mini 2.

Apple iPad mini 2:ssa on monia parannuksia alkuperäiseen iPad miniin verrattuna, mutta kolme uudistusta nousee ylitse muiden:

1. Huipputarkka näyttö: 2048 x 1536 kuvapistettä (326 pistettä tuumaa kohden, PPI). Kuvapisteitä on siis enemmän kuin täyden erotuskyvyn Full HD televisiossa tai tietokonenäytössä. Koska iPad mini 2:n näyttö on 7,9 tuuman kokoinen, on pistetiheys niin tarkka, että paljaalla silmällä pisteitä on hyvin vaikea erottaa.

2. Lisäteho. iPad mini 2 on siirtynyt uuteen aikaan prosessoriteknologiassa, sillä tabletille antaa puhtia Apple suunnittelema 64-bitin prosessori. Tämä tarkoittaa kahta asiaa: laite toimii nopeammin, mutta moni App Storesta ladattava sovellusohjelma vaati uuden version toimiakseen uudella prosessorilla.

3. Uudet sovellukset. iPad mini 2:n mukana saa ilmaiseksi aiemmin maksulliset iLife ja iWork –ohjelmistopaketit.

Kameralla voi ottaa 5 megapikselin kuvia. Videot tallentuvat teräväpiirtotarkkuudella 1080p.

Apple on heltynyt antamaan uusien laitteiden mukana ilmaiseksi sovellusohjelmia, jotka ennen maksoivat kympin tai pari kappale. iPad mini 2:n mukana saa uusina sovelluksina ilmaiseksi Garageband, iMovie, iPhoto, Keynote, Numbers, Pages –ohjelmat.

iPad mini 2 on saatavana 16, 32, 64 ja 128 GB muistilla. Muistikorttipaikka laitteessa ei ole, mutta iCloud ja monet muut palvelut tarjoavat tallennustilaa. Tabletia saa pelkällä WLAN (Wi-Fi) internet-yhteydellä ja 3G-yhteydellä täydennettynä. Musta ja valkoinen ovat värivaihtoehdot.

iPad mini 2:n hinnat lähtevät 399 eurosta ylöspäin. Marraskuun loppupuolella 2013 pitäisi laitetta saada Suomeenkin. Alkuperäinen iPad mini jää myös myyntiin. Sen hintaa Apple laski 299 euroon.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image