Aina auki oleva kirjastoautomaatti lainaa kirjat ja ottaa vastaan luetut teokset

Kirjastossa on aina kiva käydä, mutta aina kirjasto ei kuitenkaan ole auki. Avuksi heille, jotka haluavat käydä lainaamassa luettavaa kirjastosta keskellä yötä on Yhdysvalloissa kehitetty kirjastoautomaatti. Se on sekä sisä- että ulkotiloissa toimiva suurikokoinen laite, josta voi sekä lainata että siihen voi palauttaa kirjoja.

Envisionware, kirjastoautomaatti

Kirjastoautomaatin on valmistanut Envisionware-yhtiö, joka on saanut ensimmäisen asiakkaan koneelleen Oklahoman kirjastosta. Katso video kirjastoautomaatin toiminnasta:

Aluksi videolla asiakas lainaa kirjan, jonka jälkeen hän palauttaa kirjan ja saa siitä kuitin. Sen jälkeen kirjastohenkilökunta ylläpitää automaatin kirjavalikoimaa ja vie ylimääräiset palautetut kirjat pois.

Automaattiin mahtuu 400 kirjaa (tai DVD-boksia). Hintaa laitteella on 200 000 dollaria. Käyttökohteita automaatille ovat esimerkiksi sairaalat, koulut ja pienet paikkakunnat.

Onkohan laitteen valmistaja kuullut e-kirjoista? Niitäkin voi lainata mihin aikaan vain, eikä edes tarvitse kotoa poistua. Kirjastosta riippuen valikoimaakin voi olla tuhansia tai jopa miljoonia kirjoja.

Bookriot uutisoi kirjastoautomaatista.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *