Heiteltävä pallokamera ottaa lentäessään panoraamakuvia

Valokuvia otetaan, jaetaan ja katsellaan tänä päivänä enemmän kuin koskaan. Digitaaliset kamerat ovat mukanamme puhelimissa, ja seuraavaksi myös rannekelloissa ja silmälaseissa. Mikään niistä ei kuitenkaan ratkaise ongelmallista kuvaustilannetta, kun kuva halutaan ottaa yläpuolelta ja vielä panoraamana. Saksalainen innovaatio on ratkaissut tämänkin kuvaustilanteen.

Panono-kameran prototyypillä otettu kuva

Panonon nettisivuilla voit käydä katsomassa miltä yllä oleva kuva Hong Kongista näyttää 360 asteen panoramakuvana. Kuvan ottaja, eli pallokameran ilmaan heittäjä näkyy kuvassa kädet ojossa odottamassa kameransa putoamista.

Panono-kamerassa on 36 yksittäistä kuvakennoa ja linssiä, joista jokainen ottaa oman kuvansa yläilmoista. Täyden panoraaman kuvista tulee kaiken kaikkiaan 72 megapikselin kokoisia. Kuvia voi ladata Panonon sivuille, jossa on työkalut niiden katseluun joka kulmasta.

Panono-kamera

Kamera toimii automaattisesti: ilmaan heiton aikana se tunnistaa milloin vauhti on pysähtynyt – kamera on siis lakikorkeudessaan – jolloin se ottaa kuvat.

Yrityksenä Panono on vielä aloitusvaiheessa, ja yhtiö tekee kameroita tilauksia saatuaan. Tällä hetkellä kameralla on hintaa Indiegogo-crowdfunding-palvelun kautta tilattuna 350 dollaria.

Stern kertoi uudesta kamerainnovaatiosta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *