Google Play –kaupasta saa nyt myös suomenkielisiä e-kirjoja

Internet-aikakauden suuryhtiö Google on jo vuosia ollut julkisuudessa valtavan painettujen kirjojen skannausprojektinsa vuoksi, jonka tavoitteena on – ei enempää eikä vähempää – kuin tallentaa kaikki aikoinaan ilmestyneet kirjat verkkoon. Googlella on myös toinen, suoraviivaisen kaupallinen kirjoihin liittyvä hanke: kauppa, josta voi ostaa e-kirjoja. Nyt tämä Google Play Kirjat -kauppa on saatu Suomeen. Mikä parasta, sieltä voi ladata suomenkielisiä kirjoja.

Google Play Store, Kirjat
Google Play Store –kirjakauppa verkkoselaimessa.

Google Play Store –kirjakauppaan pääsee asioimaan tietokoneella, tabletilla ja puhelimella.

– Tietokoneella löydät kaupan näin: käynnistä verkkoselainohjelma, ja suunnista osoitteeseen:
play.google.com/store/books

– Tabletilla löydät kaupan käynnistämällä Play Store –sovelluksen. Koska Play Store löytyy vain Android-ohjelmistolla toimivista tableteista, muiden tabletien käyttäjät voivat käynnistää verkkoselaimen ja klikata samaa edellä mainittua osoitetta kuin tietokoneen käyttäjät.

– Puhelimella pääset kauppaan käynnistämällä Play Store –sovelluksen ja valitsemalla Kirjat. Play Store toimii vain Android-puhelimissa, mutta muillakin puhelimilla kauppaan pääsee verkkoselaimella.

Google Play –kaupalle kelpaa luottokortti. Ennen ensimmäistä ostosta on perustettava kauppaan tili, jota Google kutsuu nimellä Wallet (lompakko).

Google Play Books ekirjojen lukuohjelma
Play Books –lukuohjelma.

Google Play Store myy EPUB-muotoisia e-kirjoja, joten kirjat avautuvat käytännössä kaikissa laitteissa – myös mustavalkonäytöllä varustetuissa lukulaitteissa – missä e-kirjoja muutenkin luetaan. Ainoastaan Amazon Kindle –laitteissa EPUB-kirjat eivät toimi.

Mikäli laitteessasi ei vielä ole e-kirjojen lukuohjelmaa, saat sellaisen ilmaiseksi tai maksua vastaan monestakin paikasta.

– Tabletien mukana usein tulee lukuohjelma. Jos sellainen puuttuu, voi tabletin omasta sovelluskaupasta etsiä Googlen omaa Play Books –sovellusta tai esimerkiksi Bluefire Reader, FBReader, Aldiko tai Kobo –lukuohjelmaa. Apple iPadin mukana tuleva iBooks –lukuohjelma osaa avata EPUB-kirjat, mutta ei kuitenkaan kopiosuojattuja (Adobe DRM) kirjoja. Joku yllämainituista lukuohjelmista on kätevä työkalu jokaisen lukemista harrastavan iPadiin.

– Tietokoneella e-kirjojen lukuohjelma täytyy ladata itse. Adobe Digital Editions on suosittu sovellus. Mac OS X –tietokoneen käyttäjät voivat ladata App Storesta myös Applen mainion iBooks-lukuohjelman.

– Älypuhelimiin on yleensä itse asennettava lukuohjelma. Puhelimen omasta sovelluskaupasta voi etsiä esimerkiksi Play Books, FBReader- tai Aldiko-sovellusta.

Google pitää kaikki kaupasta hankitut kirjat tallessa tililläsi verkossa, joten kirjoja voi lukea kaikilla laitteilla, joilla pääset kirjautumaan Google-tilillesi, ja saat avattua EPUB-kirjoja.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *