Maailman suosituimman kirjailijan tittelistä kisaavat Christie, Verne ja Shakespeare

YK:n alainen koulutusta, tiedettä ja kulttuuria edistävä järjestö Unesco ylläpitää mahtavaa tietokantaa maailmassa julkaisuista kirjoista. Index Translationum –tietokantaan on jo 80 vuoden ajan kerätty tiedot käännöskirjoista. Tietojen avulla saadaan myös tuntumaa siihen kuka voisi olla maailman suosituin kirjailija. Agatha Christie, Jules Verne ja William Shakespeare ovat kolme eniten käännettyä kirjailijaa maailmassa.

Unesco: eniten käännetyt kirjailijat

Luku kirjailijan nimen perässä ilmaisee kirjailijan teoksista julkaistujen käännösten määrän. Käännösten lukumäärä ei ole sama kuin myyntimäärä, mutta myytäväksi ja luettavaksi ne käännöksetkin on tehty, joten suosiosta käännösmäärät kertovat.

Unescon kokoama käännöskirjojen tietokanta Index Translationum löytyy täältä.

Koko 50 eniten käännetyn kirjailijan listaa tarkastellessa huomaa miten Eurooppa-, Venäjä- ja Pohjois-Amerikka –painotteinen se on. Joukkoon mahtuu myös yksi sarjakuvakirjailija ja kolme skandinaavikirjailijaa, ei kuitenkaan suomalaista.

Unesco: eniten käännetyt kirjailijat